Sport

Marius Șumudică, primul scandal de la revenirea în Turcia: „Ne insultă țara pe la spate!”

Marius Șumudică a fost atacat dur în presa din Turcia de fostul său traducător de la Gaziantep, care a făcut acuzații grave la adresa antrenorului român.
10.10.2021 | 23:11
Marius Sumudica primul scandal de la revenirea in Turcia Ne insulta tara pe la spate
ADVERTISEMENT

Nu a trecut mult de când unul dintre cei mai controversați antrenori români s-a întors în campionatul Turciei că deja a creat primele conflicte.

„Șumi” a dinamitat atmosfera la majoritatea echipelor pe care le-a antrenat în Turcia și deși a declarat că acolo se simte ca acasă, fostul său translator l-a acuzat că ar fi jignit în repetate rânduri națiunea turcă.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, din nou în mijlocul unui scandal în Turcia. E acuzat că insultă Turcia

Marius Șumudică a fost aproape să obțină cetățenia turcă însă un fost colaborator al său de la Gaziantep face dezvăluiri tulburătoare despre antrenorul român.

Conform declarațiilor lui Oğuzhan Erdoğmuş pentru Yenisafak.com, Marius Șumudică a jignit în repetate rânduri Turcia și poporul turc în lipsa camerelor de vederi și microfoanelor: „El spune constant în faţa presei <<Turcia e a doua mea ţară>>, dar ne insultă ţara pe la spate. Când ne-am dus la o conferinţă de presă, un colaborator mi-a spus <<Ai grijă, fiule. El plânge, dar minte>>. Când a spus asta, am râs. Puteţi să vedeţi şi în imagini”.

ADVERTISEMENT

Fostul translator al lui Marius Șumudică și-a continuat tirul declarațiilor acide la adresa lui Șumudică și l-a acuzat că a dat bir cu fugiții din cauza pandemiei de coronavirus, deși a fost tratat ca un rege în Turcia: „Ai fugit din ţara noastră când pandemia de Covid-19 a început, apoi ai revenit. Nu ai găsit un loc de muncă în Turcia. Totul ţi-a fost adus în cameră, de la covoare, draperii, TV, la cuptor cu microunde. Masa ta era pregătită la club”, a șocat fostul colaborator al românului.

Marius Șumudică, la prima înfrângere în Turcia, chiar în fața fostei sale echipe, Gaziantep

Noua echipă a lui Marius Șumudică, Yeni Malatyaspor, a susținut un amical cu fosta formație a antrenorului român, Gaziantep Gazisehir.

ADVERTISEMENT

„Șumi” e astfel la prima înfrângere pe banca echipei de pe locul 17 din Superliga Turciei și a pierdut șansa să își ia revanșa pentru modul în care a fost îndepărtat de la Gaziantep, deși a dus echipa locul unu.

Yeni Malatyaspor a început într-un sistem 5-3-2, preferat de către Marius Șumudică și a pierdut cu 1-0 pe teren propriu prin golul marcat în minutul 78 de către Muhammed Demir. Gaziantep a pierdut în campionat cu 2-0 în fața celor de la Yeni în etapa a treia, ultimul meci la care echipa lui Șumudică a plecat cu puncte de pe teren.

ADVERTISEMENT

Echipa trimisă în teren de Marius Șumudică: Ertac – Muhammed, Sadik, Wallace, Semih, Karim – Jospin, Aabid, Mounir – Kubilay, Haqi.

Când debutează oficial Șumudică pe banca lui Yeni Malatyaspor

Marius Șumudică va disputa primul meci oficial la Yeni Malatyaspor sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19:00, în deplasarea de la Adana Demirspor, aflată pe locul zece în campionatul Turciei.

Yeni Malatyaspor are doar șase puncte după opt etape și are mare nevoie de victorie pentru a mai urca în clasament și pentru nu a pierde contactul cu plutonul. Cu o victorie și prin jocul rezultatelor ar putea urca până pe locul 13.

Echipa lui Șumudică vine după cinci înfrângeri consecutive în campionat, iar antrenorul român are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. În aceste etape, Yeni Malatyaspor a primit nu mai puțin de 11 goluri.

ADVERTISEMENT