Fotbal intern

Marius Şumudică propune doi jucători la națională: ”Este în prezent considerat numărul 1”

11.07.2020 | 10:39
Marius Sumudica propune doi jucatori la nationala Este in prezent considerat numarul 1
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a discutat despre fotbaliştii români care joacă în Turcia și a avut un sfat pentru selecționerul Mirel Rădoi. România va juca barajul cu Islanda pentru Euro 2020 pe 8 octombrie.

”Sunt mulți jucători români pe care i-am adus în Turcia. Sunt Săpunaru, Lung Jr., Toșca, Maxim. Sunt jucători respectați acolo unde joacă. Lung Jr. este în prezent considerat portarul numărul 1 din Turcia eu cred că e cel mai bun.

ADVERTISEMENT

E și un băiat deosebit, are un caracter incredibil, nu face probleme. Este iubit, a învățat repede turca și îl felicit. Ar trebui ca el să fie la națională.

Marius Şumudică îl propune pe Maxim la naţională

Sper să apere și Tătărușanu, mai ales că a avut probleme la Lyon unde nu prea a jucat. Asta este problema lui, că nu are jocuri, iar la națională nu poți juca fără să evoluezi la club. Barajul înseamnă 90 de minute, nu ai un turneu să mergi pe mai multe jocuri.

ADVERTISEMENT

Nici Maxim nu are cum să nu fie la națională. A dat 5 goluri și 4 assisturi în 12 meciuri pentru echipa mea, în condițiile în care întâlnește exclusiv adversari puternici. Cel mai mic salariu este 500 de mii de euro, iar el reușește să facă diferența aici.

Joacă extraordinar, iar clubul nostru este disperat să-l păstreze, chiar dacă mai are un an de contract la Mainz. Se vede ce înseamnă Bundesliga, acolo a învățat disciplina”, a declarat Marius Șumudică la Pro X.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorul a vorbit și despre Ianis Hagi și a spus care ar fi criteriul în baza căruia trebuie făcută selecția jucătorilor la echipa națională.

”Nu stau să îi dau lecții lui Rădoi, nu sunt în măsură, dar atunci când joci într-un campionat puternic din Europa și ești printre puținii jucători care au realizări trebuie să joci la națională. Mai ales cei care sunt pe același post cu el nu sunt activi. De exemplu, Ianis Hagi nu joacă în Scoția, pentru că nu sunt meciuri.

ADVERTISEMENT

La națională, trebuie să fie chemați cei mai în formă jucători, indiferent că au 37 sau 38 de ani. Săpunaru joacă și el foarte bine, Are oferte să rămână în Turcia. E un jucător cu personalitate, știe să stea în teren. La fel și Toșca. De asta ai nevoie și la echipa națională, să joace fotbaliștii cei mai în formă la momentul respectiv”, a mai spus Șumudică.

ADVERTISEMENT