Fotbal international

Marius Șumudică provoacă din nou scandal în Turcia: „VAR a stricat fotbalul!“. Video

02.01.2021 | 18:21
Marius Sumudica provoaca din nou scandal in Turcia VAR a stricat fotbalul Video
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a pierdut primul loc în Turcia, după un penalty scandalos în minutul 96. Antrenorul român a fost extrem de dezamăgit după meci și a declarat că VAR-ul strică fotbalul.

Final de infarct în Superliga Turciei, cu Marius Șumudică în prim plan. Gaziantep a fost egalată la ultima fază a meciului disputat în deplasare cu Erzurum, scor 1-1 și a intrat pe teren să se certe cu arbitri.

ADVERTISEMENT

După 15 etape, Gaziantepul lui Șumudică se află pe un incredibil loc doi, însă echipa la care este golgheter Alexandru Maxim (șapte goluri) putea trece pe primul loc după această partidă în care merita să câștige.

Șumudică a pierdut șansa de a trece pe primul loc și a intrat pe teren să se certe cu arbitrii

Marius Șumudică a ratat șansa celei de a cincea victorii consecutive, după ce a fost egalat cu ajutorul unui penalty transformat de Bassan. Lovitura de la 11 metri a fost acordată destul de ușor, după o ce Djilobodji a pus brațele pe spatele unui adversar. În acel moment a izbucnit un scandal general, jucătorii și staff-ul lui Gaziantep cerându-i socoteală arbitrului.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a văzut cartonașul galben pentru proteste. Gaziantep are un parcurs incredibil în acest sezon este pe locul 2 în campionat, cu 28 de puncte acumulate după 15 meciuri: „Părerea mea despre VAR s-a schimbat, a stricat fotbalul. O să vorbesc cu producătorul de echipament, de la următorul meci să avem șorturi cu buzunare. Jucătorii mei să joace cu mâinile în buzunare. N-o să își mai scoată mâna din buzunar“, a spus Șumudică supărat după meci.

Șumudică a fost aproape de o suspendare record și îi e teamă să își mai spună of-ul în cadrul conferințelor de presă: „Dacă pierdem, pierdem, asta e, o s-o facem cu mâinile în buzunare. S-a dat un fault ca la baschet, dar nu mai vorbesc, că dacă vorbesc mult, o să mă suspende și nu vreau să văd meciurile din tribună“, face haz de necaz rapidistul.

ADVERTISEMENT

Șumudică oprit de scutieri după scandalul cu arbitrii

După meci, Șumudică a mers din nou la arbitri, cărora le-a reproșat decizia luată în finalul confruntării. Antrenorul român a văzut cartonașul galben pentru proteste iar scutierii au intrat la rândul lor pe teren, pentru a se asigura că situația nu degenerează.

Alexandru Maxim nu a jucat fiind suspendat, iar golul echipei lui Șumudică a fost marcat de fostul jucător al lui Everton, Kevin Mirallas, după o super fază creată de mijlocașul turc Kenan Ozer, care a umilit un fundaș advers.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică are 14 meciuri consecutive fără înfrângere și a depășit recordul incredibil stabilit la Astra Giurgiu, când a câștigat titlul de campion. Gaziantep a urcat pe locul doi în Turcia și e la doar un punct de liderul Galatasaray, care are va juca cu Antalyaspor de la ora 18:00.

Galata e singura echipă care a câștigat în fața lui Șumudică, chiar în prima etapă a campionatului, scor 3-1, la Istanbul, iar antrenorul român acuza și atunci arbitrajul.

ADVERTISEMENT