Sport

Marius Şumudică, săgeţi către rivale: „Să vedem câte echipe din România vor mai juca în cupele europene în decembrie“. Video

Marius Şumudică a vorbit despre obiectivele lui CFR Cluj în cupele europene şi spune că obiectivul e să ajungă în grupe, indiferent care va fi competiţia.
15.07.2021 | 19:30
Marius Şumudică, săgeţi către rivale: „Să vedem câte echipe din România vor mai juca în cupele europene în decembrie“. Video
Şumudică nu crede în şansa echipelor româneşti în cupele europene. FOTO: captura video
ADVERTISEMENT

Înainte partidei cu FC U Craiova 1948 din prima etapă a Ligii 1, Marius Şumudică a susţinut o conferinţă de presă în care a discutat despre meci, dar şi despre obiectivele echipei sale în cupele europene.

Antrenorul lui CFR Cluj a precizat că primordial este să treacă de Lincoln în preliminariile Ligii Campionilor, lucru care i-ar asigura, în ipoteza în care va pierde meciurile europene următoare, accesul în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj întâlneşte campioana Gibraltarului, Licoln Red Imps, în turul secund preliminar al Champions League. Dacă pierde în turul trei preliminar, merge în play-off-ul pentru grupele Europa League, iar dacă este eliminată şi acolo, ajunge în grupele Conference League.

Marius Şumudică, pus pe glume: „A fost incendiu? De ce să mă gândesc la Gibraltar?“

„Îl respect pe jucătorul Adrian Mutu. Ca antrenor, nu l-am întâlnit până acum, dar, cu siguranţă, are un bagaj bine pus la punct, din punct de vedere tehnico-tactic, din punct de vedere al cunoştinţelor fotbalistice, pentru că a evoluat la un nivel înalt. E clar că îmi doresc să mă calific în Champions League, dar nu înseamnă că nu vreau să câştig mâine“, şi-a început Marius Şumudică discursul.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a oferit un răspuns inedit în momentul în care a fost întrebat dacă este cu gândul mai mult la Gibraltar decât la partida contra Craiovei. „De ce să fiu cu gândul la Gibraltar? A fost vreun cutremur, Doamne fereşte, s-a întâmplat vreun incendiu, ceva? Aa, de meci? Nu! Sunt cu gândul la meciul de mâine (n.r. – cu FC U Craiova 1948). Sunt un pic afectat şi de un incident pe care l-am trăit astăzi, fiind lovit de un troleibuz“.

Marius Şumudică: „Îi respectăm opinia lui Dorinel Munteanu“

Şumudică a fost întrebat apoi ce părere are despre afirmaţiile lui Dorinel Munteanu, care spusese că nicio echipă din România nu se poate califica în grupele Champions League.

„Cine ți-a zis, ți-a dat mesaj acum Dorinel? Trimite-i mesaj înapoi lui Dorinel, scrie-i: ‘A zis Șumudică că își dorește foarte mult, următorul pas, să treacă de o echipă din Gibraltar și să ne calificăm în Conference League.

ADVERTISEMENT

În momentul în care vom fi în Conference League, din punct de vedere financiar, încercăm să aducem niște bani la club. După care, vom avea șansa să continuăm în Champions League sau, cel mai rău, în Europa League’.

Dacă domnul Dorinel Munteanu cunoaşte valoarea fotbalului românesc în momentul de faţă şi ştie că nu putem să ajungem în Champions League, îi respetăm opinia. Eu nu am spus niciodată lucrul ăsta, dar nici nu promit că vom ajunge în Champions League.

Marius Şumudică: „Le doresc baftă echipelor româneşti, dar să nu cumva să fim doar noi în decembrie în cupele europene“

Cu siguranţă, ne vom bate să vedeţi CFR Cluj până în decembrie. Şi aş vrea să văd câte echipe din România vor mai juca până în decembrie în cupele europene. Sunt tare curios, cu toate că le doresc baftă.

ADVERTISEMENT

Nu sunt un tip care să stau așa (n.r. – cu degetele încrucișate), cum cred că au stat unii când am jucat noi la Banja Luka, cred că nu și-au tăiat unghiile vreo 2 săptămâni. Să nu cumva să fim doar noi care vom juca până în decembrie în competițiile europene“, a declarat Marius Şumudică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE