Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Marius Șumudică, săgeți tăioase către Edi Iordănescu! Marea problemă a naționalei României din eșecul cu Belgia, 0-2: „Ne-au omorât tactic! Noi am clacat fizic”

Marius Șumudică a aruncat câteva săgeți către Edi Iordănescu după meciul României cu Belgia, scor 0-2. Fostul antrenor a analizat întreaga partidă.
23.06.2024 | 22:30
Marius Sumudica sageti taioase catre Edi Iordanescu Marea problema a nationalei Romaniei din esecul cu Belgia 02 Neau omorat tactic Noi am clacat fizic
Marius Șumudică, analiză dură după România - Belgia. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu dă vina pe Edi Iordănescu pentru rezultat, Marius Șumudică a aruncat cu câteva săgeți spre selecționerul României. Analistul FANATIK a discutat despre partida cu Belgia și a punctat lucrurile la care “tricolorii” trebuiau să fie mai atenți.

Marius Șumudică, săgeți tăioase către Edi Iordănescu! Marea problemă a naționalei României din eșecul cu Belgia, 0-2: “Ne-au omorât tactic! Noi am clacat fizic”

Marius Șumudică a analizat atent partida România – Belgia și a aruncat câteva săgeți către tacticile făcute de Edi Iordănescu în acest meci. Analistul FANATIK este conștient de calitatea individuală pe care au arătat-o “diavolii roșii”, dar și de lipsa calităților fizice a unor “tricolori”.

ADVERTISEMENT

“Am întâlnit un adversar mult mai bun decât Ucraina. Ne-au bătut pentru că individual au câștigat toate duelurile și aici cred că trebuie să dezbatem două lucruri. Primul aspect este recuperarea jucătorilor din punct de vedere al entuziasmului, fiindcă este durata foarte scurtă între jocuri. Mi s-a părut că unii nu au fost recuperați. Alții din punct de vedere fizic au clacat la jocul acesta. 

Dacă nu ai forță la un campionat european, nu poți juca. Nu mă refer la Lukaku care este nativ așa. Dar jucătorii ceilalți au fost lucrați. Într-adevăr, viteza nu o poți schimba la un jucător, ea crește cu 5-8% maxim. Dar restul pot fi lucrate. Lipsa forței s-a văzut ieri. În toate duelurile 1 contra 1 au câștigat ei. Asta se lucrează și la cluburile la care joacă fiecare. 

ADVERTISEMENT

Noi am alergat 115 kilometri la meciul acesta, față de 111 kilometri ai lor. Dacă doar ne uităm la aceste distanțe nu au nicio relevanță. Și eu cu Dan (n.r. Lupu) putem să facem distanțele astea. Trebuie să ne uităm la viteza pe care au dezvoltat-o, la sprinturi, la cât alergi peste 25 de kilometri la oră, adică explozia. Dacă alergi doar într-un ritm, nu ajută cu nimic”, a declarat Marius Șumudică în cadrul show-ului FANATIK LA EURO.

Bancu, surpriza din meciul cu Ucraina nu a confirmat și cu Belgia: “Are probleme din punct de vedere defensiv”

“Bancu pentru mine a fost o surpriză enormă la meciul cu Ucraina, din punct de vedere defensiv. Dar Bancu nu poate să joace niciodată fundaș stânga în 4. Pentru că el are probleme din punct de vedere defensiv. Orice se joacă în spatele lui, dacă nu este dublat de fundașii centrali este o mare problemă. Cum a fost și aseară.

ADVERTISEMENT

Belgienii au fost foarte deștepți. Noi contra Ucrainei am jucat 4-3-3 contra 4-3-3, adică în oglindă. De data asta ei joacă 3-4-3. Adică au avut tot timpul superioritate. Aici nu știu de ce ne-a trebuit atât de mult să ne dăm seama. Și mă gândesc la un lucru. Eu sistemul acesta îl joc, de 5-6 ani, 3-4-3 sau 3-5-2, depinde

Noi l-am omorât pe Drăguș, pentru că trebuia să alerge la toți fundașii centrali, să îi blocheze pe toți pe construcția lor. În momentul în care un fundaș de-al lor urca cu mingea, trebuia să scoatem un mijlocaș. Ei atunci intrau în centru cu De Bruyne și cu Tielemans și primeau liber.

ADVERTISEMENT

Onana a jucat liber, pentru că Marius Marin era număr 6. Pe Onana nu îl închidea nimeni între linii și fundașul central juca la el și deja controla jocul. Ei treceau deja de prima linie de pressing a noastră care nu a existat. 3-4-3 ăsta îți dă niște unghiuri foarte bune de joc”, a mai spus analistul FANATIK.

Șumi, a comparat ocazia de gol a lui Man cu cea alui Cristiano Ronaldo: “Trebuia să paseze și el”

“Pe banda cu Bancu ne-au omorât. Castagne, care era fundaș central juca extremă dreaptă. Și ei jucau mingi pe Lukaku, căruia nu îi poți lua mingea. La primul gol pierzi mingea pe tranziție negativă, nu ești atent, nu ne retragem, iar Doku intră și joacă pe Lukaku.

Toată lumea se duce pe Lukaku să îl blocheze și la zona de tampon cu mijlocașii nu era nimeni. Vine Stanciu târziu într-o alunecare, iar Niță nici nu apucă să vadă mingea. 

În a doua repriză avem o oarecare răbufnire și începem să jucăm. Îmi apare în minte faza cu Man care rămâne liber. Acolo dacă dădea o pasă simplă la Drăguș era gol. Tot ieri, Cristiano Ronaldo, în aceeași situație, asta a făcut. Printre puținele ocazii pe care le-am avut și unde chiar puteam să marcăm”, a spus Șumudică în exclusivitate pentru FANATIK.

“Niță, cel mai bun jucător al României”

“Eu zic că Niță a fost cel mai bun jucător din echipa noastră. El ne-a salvat golaverajul, care e foarte important. Are oferte din Arabia Saudită, din prima ligă. Oferte pe doi ani.

La golul 2 a fost și vina lui Edi Iordănescu, pentru că jucătorii trebuia să stea altfel. Unul să sară, iar ceilalți să creeze pâlnie în spatele lui. Totodată, a fost și contact acolo la Niță după ce a marcat De Bruyne și trebuia să fie fault.

Au fost niște greșeli personale, dar nu îl văd pe Edi răspunzător de rezultat. Intervine și calitatea jucătorilor. E clar că au o calitate peste a noastră. Sunt mai puternici decât noi și au valoare peste noi. Nu ne-au bătut la joc de echipă, ci individual. Mi-au dat impresia că pot crea ocazii de a marca oricând”, a încheiat analistul la FANATIK LA EURO.

ANALIZA LUI MARIUS ȘUMUDICĂ DUPĂ ROMÂNIA - BELGIA 0-2

ADVERTISEMENT
2.06 este cota BETANO pentru pronosticul "X" la România - Slovacia