Sport

Marius Șumudică s-a despărțit de Al Raed: „Cazul meu e la FIFA!”

Marius Șumudică s-a despărțit de Al Raed după un singur sezon petrecut la formația din Arabia Saudită și în ciuda faptului că mai avea un an de contract.
03.07.2023 | 21:41
Marius Sumudica sa despartit de Al Raed Cazul meu e la FIFA
Marius Șumudică are un salariu de un milion de dolari la Al Raed. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-07-2023
18:45

Marius Șumudică nu renunță la bani și a trimis cazul său la FIFA

Marius Șumudică nu renunță la toată suma de bani pe care trebuia să o primească de la Al Raed și a spus că în acest moment cazul său este la FIFA: „Mai aveam un an de contract, au vrut să plătească ceva, au fost negocieri, dar am vrut să plătească tot. Sunt antrenor liber de două zile, nu mai am nicio problemă acum.

Cazul meu acum e la FIFA și pentru mine și pentru toți membri staff-ului meu. Sunt doar vreo trei cluburi la care nu au fost alegeri, iar CEO a decis să schimbe tot.

Din câte am înțeles, se vorbește că vine antrenorul de la Șahtior Donețk. E greu să reziști, mai erau 2-3 antrenori care aveau contract ca mine pe doi ani, restul au un an plus un an”.

„Va fi greu să mai intri în campionatul Arabiei Saudite ca antrenor român, poate doar Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu. Nici Boloni, care e titrat, nu a avut succes acolo.

Al Hilal l-a luat pe Ruben Neves, i l-au suflat Barcelonei și i-au plătit 55 de milioane de lire lui Wolves. Lui Kante i-au dat salariu 300 de milioane de euro pe trei sezoane, deci 100.000 de euro pe an”, a mai spus Marius Șumudică, la TV DigiSport.

01-07-2023
20:55

Șumudică s-a despărțit de Al Raed

Tehnicianul Marius Șumudică s-a despărțit de formația Al Raed din Arabia Saudită, după doar un an în care a stat pe banca tehnică a formației, din cauza unor divergențe cu oamenii din conducere.

”Da, ne-am despărțit. Rămân cu satisfacția că am antrenat tot anul echipa într-un campionat în care e foarte greu să reziști. Mi-am îndeplinit obiectivul, așa că părăsesc Al Raed cu fruntea sus și le urez mult succes celor de acolo”, a declarat Șumudică, pentru digisport.ro.

La Al Raed urmează să aibă loc alegeri pentru funcția de președinte al clubului și, de obicei, cel care preia funcția de conducere vine cu propriul antrenor.

Marius Șumudică nu are loc la CFR Cluj, iar antrenorul e pe picior de plecare din Arabia Saudită, deși mai are un an contract și e plătit regește. Rapidistul a vorbit despre situația sa.

Marius Șumudică ar putea pleca de la Al Raed: „Trebuie să-mi plătească ce au de plătit”

Marius Șumudică a dezvăluit că vrea să se lase de antrenorat, iar acum vrea să plece și de la Al Raed, deși mai are contract până în vara lui 2024: „Am albit, sunt obosit, dar ce să mai faci? Asta ne este meseria, trebuie să faci sacrificii, asta e. Am terminat pe locul 10, ieri am jucat fără șase titulari cu Al-Hilal și am pierdut cu 3-2.

ADVERTISEMENT

Ei au jucat cu toți străinii, noi doar cu doi. Nu am pus prea mult accent pe acest joc, chiar am vrut să văd mai mulți jucători care nu jucaseră, să îi văd la ce nivel sunt în acest moment”.

Antrenorul român a mărturisit că nu va fi păstrat în funcție de noua conducere a clubului: „Mai am un an de contract, dar într-o săptămână sau două vor fi alegeri la club. Presupun că dacă nu va rămâne același președinte nu voi mai continua, fiindcă atunci când vine un președinte nou rade tot clubul”.

ADVERTISEMENT

Plătit cu aproximativ un milion de euro pe an, „Șumi” îi avertizează pe saudiți: „Dacă va continua președintele, eu voi continua la Al-Raed. Dacă nu, ei trebuie să-mi plătească ce au de plătit”.

Șumudică nu ia în calcul vreo ofertă din SuperLiga: „Nu vreau să mă întorc în țară. Nu am nicio variantă, nu am nicio rezervă. Am terminat un an în Arabia Saudită, nu e ușor să termini un an în Arabia Saudită”.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică nu a uitat întâlnirea cu starul Cristiano Ronaldo: „Am rămas cu amintiri frumoase. Doar nu o să-l vând”

Marius Șumudică nu regretă plecarea în Arabia Saudită și a dezvăluit ce face cu tricoul starului portughez al lui Al Nassr„Am rămas cu amintiri frumoase, l-am întâlnit pe Cristiano (n.r. Ronaldo), mi-a dat tricoul. Am avut jocuri frumoase, am întâlnit antrenori de calibru Espirito Santos, Rudi Garcia. (n.r. despre tricoul primit de la Ronaldo) O să îl înrămez, doar nu o să-l vând”.

Marius Șumudică nu exclude însă posibilitatea să se întoarcă într-o bună zi la Rapid, pune presiune pe Adi Mutu și îi transmite un mesaj clar lui Dan Șucu: „Am luat campionatul ca jucător… Mai rămâne să-l iau ca antrenor. Și o să-l iau! Îl voi lua ca antrenor cu Rapidul! Dacă echipa va avea stabilitate financiară, ceea ce se întâmplă acum, și dacă voi avea șansa să lucrez cu domnul Șucu într-un viitor…

ADVERTISEMENT

Nu știu când, acum nu se pune problema că mai am contract, dar cu siguranță voi ajunge să iau campionatul și cu Rapid. Dar îi dau un sfat, să înțeleagă domnul Dan Șucu: înconjoară-te de oameni de valoare! Atât îi spun, fiindcă altfel se va trezi că va regreta că a intrat în fotbal”.

ADVERTISEMENT