Fotbal international

Marius Șumudică, serie incredibilă de meciuri la Gaziantep! Doar la Astra a mai reușit asta

09.11.2020 | 19:30
Marius Sumudica serie incredibila de meciuri la Gaziantep Doar la Astra a mai reusit asta
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică e aproape să egaleze recordul de la Astra Giurgiu după victoria cu 3-1 în fața lui Besiktaș, Gaziantep ajungând la 16 partide în care a pierdut un singur meci, performanță pe care a mai reușit-o doar la giurgiuveni.

Antrenorul lui Gaziantep a reușit în ultima etapă una dintre cele mai importante victorii ca antrenor în Turcia, 3-1 cu Besiktaș Istanbul, una dintre cele mai galonate echipe din Superliga turcă, cu Maxim și Toșca titulari.

ADVERTISEMENT

În urma victoriei cu Besiktaș, Gaziantep a urcat pe locul al optulea în clasament, la egalitate de puncte cu Rizespor (11 puncte), cu șase mai puțin decât liderul Alanyaspor și Fenerbahce și la doar cinci puncte de podium.

Marius Șumudică e aproape să egaleze performanța de la Astra Giurgiu, când a câștigat titlul în sezonul 2015/2016

Marius Șumudică are o serie de 16 meciuri în care a pierdut o singură dată, cu Galatasaray-ul lui Fatih Terim și dacă nu va pierde partida din deplasare cu Denizlispor pe 22 noiembrie, va egala seria incredibilă de la Astra Giurgiu, când a reușit să câștige și titlul de campion al României.

ADVERTISEMENT

După reluarea campionatului în Turcia, oprit din cauza pandemiei de coronavirus, echipa lui Marius Șumudică este singura care se poate lăuda cu o astfel de performanță și cu un parcurs care le dă încredere jucătorilor săi.

Antrenorul lui Gaziantep a declarat după victoria cu Besiktaș că dorește să continue pe banca echipei și în sezonul viitor, deși a avut o ofertă de la Trabzonspor“Acum e al doilea sezon și vreau să fim tot în top 10. Eu vreau să continui aici, la Gaziantep”, a spus Șumudică după vicitoria din ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică nu a mai pierdut cu Gaziantep pe teren propriu de 287 de zile, ultima înfrângere fiind în luna ianuarie cu Fenerbahce

Gaziantep Gazisehir este imbatabilă pe teren propriu și nu a mai pierdut acasă de mai bine de nouă luni în campionatul Turciei: “Sunt statistici importante pentru echipa aceasta. Este meritul unui grup unit și sper să o țin tot așa. Când am terminat pe locul 8, a fost un succes despre care a vorbit toată lumea”, a mai spus Marius Șumudică la conferința de presă de după meci.

Ba mai mult, Gaziantep are opt meciuri consecutive fără înfrângere, iar de la eșecul de pe Ali Samy Yen cu Galatasaray din prima etapă, Șumudică a reușit nu mai puțin de cinci rezultate de egalitate și două victorii, care i-au asigurat un loc confortabil la jumătatea clasamentului.

ADVERTISEMENT

De altfel, obiectivul personal al lui Marius Șumudică este să termine în primele zece locuri: Sunt statistici importante pentru echipa aceasta. Este meritul unui grup unit și sper să o țin tot așa când am terminat pe locul 8, un succes despre care a vorbit toată lumea”, a mai spus antrenorul român.

 

ADVERTISEMENT