Fotbal international

Marius Șumudică și-a prelungit contractul cu Gaziantep Gazișehir: “Mi-au propus condiții financiare bune, am acceptat. Aici simți că ești antrenor”

27.10.2019 | 16:18
Marius Sumudica sia prelungit contractul cu Gaziantep Gazisehir Miau propus conditii financiare bune am acceptat Aici simti ca esti antrenor
ADVERTISEMENT

Marius Șumudica are parte de susținere la Gaziantep Gazișehir, formația din prima ligă turcă pe care a prealut-o în vară. Antrenorulului român i-a fost oferită prelungirea contractului, iar condițiile financiare avantajoase l-au făcut să accepte parafarea unei înțelegeri până în 2021. Șumudică recunoaște că a avut, recent, o ofertă din zona Golfului, pe care a refuzat-o, fotbalul din Turcia fiindu-i pe plac.

Șumudică, contract până în 2021 cu Gazișehir

Marius Șumudică a semnat prelungirea contractului cu Gaziantep Gazișehir, până în 2021. Fostul antrenor al Astrei a declarat că oferta financiară a fost foarte bună și, chiar dacă a avut o propunere din zona Golfului, a preferat să rămână în Turcia pentru a continua proiectul început în vară.

ADVERTISEMENT

Contractele mi le fac fără să fiu disperat după clauze și în așa fel încât să pot pleca în condiții normale și pe o sumă decentă. Am avut oferta de a reveni în Golf, acum două săptămâni, dar nu am vrut. Am un nume bun acolo, nu aveam niciun fel de problemă să mă duc, numai că îmi place Turcia ca și campionat, suporteri, presă. Aici trăiești fotbal, simți că ești antrenor.

Săptămâna trecută au venit bașkanii de la Gaziantep și mi-au propus un nou contract, în condiții financiare bune, așa că am acceptat. Mă simt și eu mândru, mai ales că sunt singurul antrenor român din primele trei ligi ale Turciei. Sigur, în liga a doua și a treia nu au voie străinii, așa e regula la ei. Spre exemplu, Gigi Mulțescu poate antrena, pentru că are cetățenie. Sau, trebuie să ai patru cinci ai de continuitate aici și atunci primești dreptul de a antrena și în ligile inferioare. Până la urmă, Turcia este o țară foarte mare cu foarte mulți antrenori cu licență Pro și se protejează și ei“, a declarat Marius Șumudică la Digisport.

ADVERTISEMENT

Șumudică, locul nouă în Turcia

Șumudică a ajuns în această vară la Gaziantep Gazișehir, iar după primele nouă runde este pe poziția a noua. În ultima etapă, formația la care sunt legitimați Alin Toșca și Junior Morais a remizat, scor 1-1, cu Alanyaspor, liderul Superligii din Turcia.

Totuși, echipa lui Marius Șumudică ocupă un loc în prima jumătate a clasamentului datorită rezultatelor obținute în debutul campionatului. Gaziantep este fără victorie de patru meciuri, înregistrând în ultimele etape două remize și două înfrângeri.

ADVERTISEMENT