Sport

Marius Șumudică și-a prezentat obiectivul la Yeni Malatyaspor: „Nu am venit aici să retrogradez”

Marius Șumudică îi asigură pe suporterii lui Yeni Malatyaspor că echipa nu va retrograda din prima ligă
11.10.2021 | 19:16
Marius Sumudica sia prezentat obiectivul la Yeni Malatyaspor Nu am venit aici sa retrogradez
ADVERTISEMENT

În timp ce echipa turcă Yeni Malatyaspor își continuă pregătirile pentru meciul din etapa a 9-a din Superliga, în care sâmbătă va juca pe terenul celor de la Adana Demirspor, noul director tehnic Marius Șumudică a susținut o conferință de presă în cadrul cantonamentului de la Yeni Malatyaspor Nurettin Soykan Tesisleri.

Marius Șumudică îl va avea adversar pe Vincenzo Montella în primul meci pe banca lui Yeni Malatyaspor

Fiind un cunoscător al fotbalului turc, în condițiile în care a pregătit, de-a lungul timpului, trei echipe, tehnicianul român a recunoscut că actuala lui formație trece printr-o perioadă foarte dificilă.

ADVERTISEMENT

Echipa a pierdut ultimele cinci meciuri. Nu este ușor pentru mine sau pentru jucători. Cel mai dificil este să le redau jucătorilor încrederea. Avem jucători de calitate, dar trebuie să fim, mai întâi, o echipă”, a spus el, informează ntvspor.net.

În perspectiva meciului din acest week-end, Șumudică a precizat: „Prioritatea noastră este să obținem un punct și, dacă este posibil, și pe celelalte două. Vom juca împotriva unei echipe bune.

ADVERTISEMENT

Odată cu venirea lui Vincenzo Montella, Adana Demirspor s-a schimbat foarte mult. Mai avem câteva zile să pregătim partida. Vom merge pentru a avea o prestație bună. Este foarte important să lupți, să fii agresiv.

Nu vreau să se gândească nimeni la faptul că Yeni Malatyaspor ar putea retrograda. Nu am venit aici ca să retrogradez”, a mai precizat tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

Șumudică îi asigură pe suporteri că vor sărbători victoriile în familie

Reamintind că a mai antrenat alte echipe în Turcia, antrenorul român a spus: „Mă voi dedica 100%. Le voi spune băieților să aibă încredere în Șumudică. Pentru că voi face tot posibilul pentru a evita retrogradarea.

Sper ca anul viitor să ajungem între primele opt echipe din campionat. Vom fi o echipă care joacă fotbal. Pentru că Malatya are fani care iubesc și cunosc fotbalul. Merită mult mai mult decât ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Îi asigur pe suporteri că voi face tot ce-mi stă în putință să meargă acasă fericiți după meci și sărbătorească victoriile împreună cu familiile lor”, și-a încheiat discursul fostul antrenor al lui CFR Cluj.

A plecat cu scandal de la toate echipele pe care le-a antrenat

Șumudică a debutat, deja, pe banca celor de la Malatyaspor, în meciul amical pierdut cu 1-0 în fața celor de la Gaziantep. Aceasta este una dintre echipele din Turcia pregătite de român, între 2019 și 2021.

Celelalte sunt Kayserispor (2017-2018) și Rizespor (la începutul acestui an). În afara țării, Șumudică a mai anyrenat echipa saudită Al-Shabab în două rânduri, în sezonul 2012/2013 și în 2018/2019.

Ultima echipă pe care a antrenat-o a fost campioana României, CFR Cluj. A fost numit la începutul lunii iunie, dar a fost dat afară la finele lunii august.

ADVERTISEMENT