Fotbal international

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab! Pe cine va antrena? Prima reacție a tehnicianului

19.05.2019 | 22:16
Marius Sumudica sia reziliat contractul cu Al Shabab Pe cine va antrena Prima reactie a tehnicianului

UPDATE ora 22:15 / Marius Șumudică a oferit prima sa reacție oficială după despărțirea de Al Shabab: “Da, am reziliat în această seară, de comun acord, fără nicio compensație din partea niciuneia dintre părți. Voi primi salariul la zi și ne-am strâns mâna. Nu ne-am certat, sunt foarte mulțumit de acest sezon și sper ca anul viitor echipa să aibă rezultate și mai bune”, a spus Șumudică, pentru Digisport.

Al Shabab a anunțat prin intermediul contului oficial de Twitter despărțirea de Marius Șumudică, rezilierea contractului fiind una de comun acord. 

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab

Șumudică mai avea un an de contract cu Al Shabab, însă cele două părți au ajuns la o înțelegere după ce echipa s-a clasat pe locul 5 la finele stagiunii din Arabia Saudită. Deși poziția e una lăudabilă, peste așteptările inițiale, regretul este mare în rândul șeicilor de la Al Shabab, formația antrenată de Marius Șumudică stând multă vreme pe locul 3, loc ce asigura prezența în Liga Campionilor Asiei.

”Managementul clubului a fost de acord pentru ca antrenorul român să își încheie contractul cu echipa, de comun acord” – se arată pe contul oficial de Twitter al lui Al Shabab.

Pe 3 se afla Al Shabab și înaintea ultimei etape. Băieții lui Șumudică au avut însă o rundă de coșmar. Au pierdut în deplasare cu Al Hilal, ocupanta locului 2, în timp ce urmăritoarele sale, Al Taawon și Al Ahli și-au câștigat jocurile pe care le-au disputat. Astfel, Shabab a încheiat stagiunea pe locul 5, după ce 70% din sezon l-a petrecut pe locurile 3-4.

În ciuda acestei poziții, Marius Șumudică a fost desemnat al treilea cel mai bun antrenor al sezonului în Arabia Saudită, iar Constantin Budescu a candidat la rândul său pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului.

Rămâne de văzut care va fi următoarea destinație a lui Marius Șumudică. Gigi Becali a negociat recent venirea sa la FCSB, dar Șumudică a declinat în cele din urmă oferta în mod oficial. Cariera lui Șumudică se află pe o pantă ascendentă. Înainte de sezonul excelent avut la Al Shabab, Șumudică a făcut spectacol alături de Astra, alături de care a cucerit titlul în Liga 1 Betano și a mers în primăvara europeană.

În prezent, patru dintre cele șase echipe care au evoluat în play-off-ul Ligii 1 Betano își cunosc antrenorii pentru următorul sezon, conform anunțurilor făcute de staff-ul administrativ: Dan Petrescu la CFR Cluj, Edward Iordănescu la FCSB, Gică Hagi la Viitorul și Corneliu Papură la Craiova. În schimb, Sepsi și Astra își caută antrenori, după ce au dezamăgit în play-off.