Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Marius Șumudică și Dănuț Lupu, calculele calificării României în optimile EURO 2024! Ce avantaje are naționala lui Edi Iordănescu

România are șanse mari de a se califica în fazele superioare de la Campionatul European din Germania. Sunt sau nu avantajați ”tricolorii” de înfrângerea Belgiei.
20.06.2024 | 14:14
Marius Sumudica si Danut Lupu calculele calificarii Romaniei in optimile EURO 2024 Ce avantaje are nationala lui Edi Iordanescu
CALCULELE CALIFICARII IN OPTIMI LA EURO dupa Romania - Ucraina 3-0, Belgia - Slovacia 0-1
ADVERTISEMENT

După victoria istorica cu 3-0 în fața Ucrainei, România a devenit favorită la calificarea în optimile de finală de la Campionatul European de fotbal din Germania. ”Tricolorii” au un mare avantaj față de celelalte echipe care visează să continue în competiție și după faza grupelor.

România, la un pas de o calificare excepțională în optimi

Din cele 24 de echipe care participă la turneul final, 16 vor merge în fazele superiorie: primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune 4 locuri 3. Astfel, România are o șansă imensă să joace în optimi. Principalul cirteriu de departajare în cazul de egalitate de puncte este golaverajul, iar ”tricolorii” stau foarte bine în acest moment.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică și Dănuț Lupu au fost invitații lui Horia Ivanovici în emsiunea FANATIK EURO. Cei doi au vorbit despre șansele româniei de a trece de faza grupelor. Amândoi sunt de părere că națională lui Edi Iordănescu va ajunge fară probleme în fazele superioare ale competiției.

Dănuț Lupu a precizat că România nu e avantajată de deznodământul din meciul Slovacia – Belgia 1-0: ”Nu prea ne ajuta rezultatul ăsta”. ”Tricolorii” vor juca în următoarea etapa cu diavolii roșii, iar aceștia au nevoie neapărată de un succes pentru a mai spera la calificare.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ”Contează enorm scorul ăsta”

”Tu trebuie să te compari cu echipele din celelalte grupe. Tu faci 3 puncte. Eu nu știu câte echipe vor face 3 puncte de pe locul 3. Gândește-te că 4 din 6 merg mai departe și tu ai deocamdată golaveraj foarte bun. Cât poți să pierzi? Trebuie să fie un balans, un echilibru. Nu ai cum să mai pierzi calificarea din punctul meu de vedere.

Celelaște două echipe care nu vor merge mai departe de pe locul 3, niciodată nu vor putea un golaveraj de +1 sau +2. Contează enorm scorul ăsta. În ultmul joc există posibilitatea ca un rezultat de egalitate să califice cele două echipe și atunci nu vor forța. se poate întâmpla orice”, a precizat Marius Șumudică, la FANATIK EURO.

ADVERTISEMENT

Naționala Ucrainei, o dezamăgire pentru Dănuț Lupu

În continuare cei doi au vorbit despre evoluția dezamăgitoare a jucătorilor ucraineni în meciul cu România. Lupu e de părere că adversarii noștrii din primul meci de la EURO 2024 nu au fost suficienți de motivați. În plus, acesta crede că Ucraina a obținut cu greu calificarea la turneul final.

”Eu cred că echipa Ucrainei… Atâta timp cât nu au reușit să se califice din grupe, s-au dus la baraj, s-au calificat cum s-au calificat la baraj… Au și probleme cu războiul.

ADVERTISEMENT

Eu cred că pe ei îi interesează mai mult echipele de club. O echipă la care jucătorii nu prea au fost interesați de echipa națională. Niciun jucător din națională Ucrainei nu a reușit să facă diferența”.

CALCULELE CALIFICARII IN OPTIMI LA EURO dupa Romania - Ucraina 3-0, Belgia - Slovacia 0-1

ADVERTISEMENT
1.07 este cota oferită de BETANO pentru ca România să se califice în optimi la EURO 2024
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici