Fotbal international

Marius Şumudică, somat să revină imediat în Turcia. Trebuie să stea în carantină la Gaziantep

17.04.2020 | 15:06
Marius Sumudica somat sa revina imediat in Turcia Trebuie sa stea in carantina la Gaziantep
ADVERTISEMENT

Antrenorul Marius Şumudică este somat de conducerea lui Gaziantepspor să revină imediat în Turcia, pentru a fi la cârma echipei când pe data de 5 mai se vor relua pregătirile în vederea continuării campionatului cu cele opt etape rămase.

Pregătirile pentru reluarea campionatului în Turcia încep pe 5 mai

Marius Şumudică va începe pregătirile pe 5 mai, însă, conform tuturor legilor de carantină aplicate de statele europene şi nu numai, el trebuie să ajungă în Turcia cel târziu pe 19 aprilie, adică în prima zi de Paşti, pentru că trebuie să intre 14 zile în izolare.

ADVERTISEMENT

Orice întârziere, fie şi cu o singură zi, face imposibilă prezenţa tehnicianului român la reluarea pregătirilor, pentru că nu ar avea carantina încheiată.

S-a întors în ţară în martie cu un charter

Marius Şumudică a fost rugat de conducerea lui Gaziantepspor să rămână în Turcia de la bun început, ceea ce acum l-ar fi scutit de cele 14 zile de carantină, dar românul a procedat exact invers.

ADVERTISEMENT

A închiriat cu 50.000 de euro un charter pe data de 20 martie, el şi stafful său revenind în România, unde de cum a ajuns, a intrat în carantină.

Şumudică e convins că a avut COVID 19

Foarte probabil că şi deplasarea înapoi, spre Turcia, va trebui să o efectueze tot cu un charter, întrucât zbourile către Turcia nu au fost încă reluate pe rute oficiale în România.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică crede că a fost printre primii bolnavi de coronavirus în decembrie 2019, când s-a simţit rău şi a făcut o pneumonie pe care tratat-o în România şi care l-a ţinut zile bune la pat.

A venit la Gaziantep vara trecută

El este convins că de fapt a fost infectat cu COVID 19 pentru că nu doar el a acuzat simptomele specifice acestei maladii, ci încă alte opt persoane din staff şi din răndul jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică a preluat vara trecută pe Gaziantepspor, după ce s-a despărţit de formaţia saudită Al Shabab, unde a lucrat cu Constantin Budescu. La Gaziantep a reuşit să îl aducă pe internaţionalul Alexandru Maxim.

ADVERTISEMENT