Sport

Marius Șumudică taie în carne vie! Vinicius a plecat de la CFR Cluj. Încă patru jucători au fost puși pe liber

Marius Șumudică face „curățenie” la CFR Cluj: cinci jucători părăsesc echipa în această vară. Printre ei, fundașul central brazilian Paulo Vinicius
18.06.2021 | 18:06
Marius Sumudica taie in carne vie Vinicius a plecat de la CFR Cluj Inca patru jucatori au fost pusi pe liber
ADVERTISEMENT
18-06-2021
15:07

Michael Pereira e și el out de la CFR Cluj

După ce a anunțat despărțirea de jucătorii Syam Ben Youssef, Luis Aurelio, William Soares și Paulo Vinicius, conducătorii clubului CFR Cluj au încheiat înțelegerea și cu mijlocașul Michael Pereira.

Jucătorului francez în vârstă de 33 de ani îi expira înțelegerea la finalul acestei luni, dar oficialii ardeleni nu au mai dorit să-l păstreze. ”Clubul CFR 1907 Cluj anunță despărțirea de mijlocașul de bandă francez Michael Pereira.

Cu o vastă experiență în La Liga, jucând zeci de meciuri pe prima scenă din Spania pentru Mallorca și Granada, Mika a sosit cu planuri mari la CFR, în vara anului 2019. Acum, cu două titluri de campion (2019-20, 2020-21) și o Supercupă a României în palmares, ‘Puma’ se desparte de Gruia după două sezoane memorabile pentru întreaga suflare vișinie!

Îi mulțumim pe această cale pentru întreg efortul lăudabil depus în slujba echipei noastre și îi dorim mult succes în carieră! Baftă, Mika, merci pour tout!”, este comunicatul grupării din Gruia.

 

18-06-2021
13:01

CFR Cluj a anunţat şi despărţirea de Vinicius

Vineri a fost ziua despărţirilor la CFR Cluj. După ce campioana României a anunţat că Syam Ben Youssef, Luis Aurelio și William Soares nu vor mai fi în lot pentru sezonul viitor, clujenii şi-au luat rămas bun şi de la Paulo Vinicius, fundaş al cărui contract se termina în această vară.

“Mulțumim, Paulo Vinícius! După patru sezoane fantastice petrecute în Gruia, drumurile clubului CFR 1907 Cluj și ale fundașului central Paulo Vinícius se despart. Sosit la Cluj-Napoca în vara anului 2017, Vini s-a impus într-un timp record în primul „11” al echipei noastre, devenind unul dintre pilonii de bază în lotul care domină competiția internă de patru ani încoace.

Profesionist desăvârșit, de neclintit în defensivă și „letal” în fața porții adverse în ciuda postului ocupat, cel alintat de colegi „Papai” intră în istoria clubului cu patru trofee de campion (2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21) și două Supercupe ale României (2018, 2020).

Povestea lui Vini în Gruia ajunge la sfârșit, însă legenda de abia începe! Îi mulțumim pe această cale pentru munca exemplară depusă în culorile clubului nostru, pentru zecile de momente memorabile în care ne-a făcut mândri să fim CFR-iști! Îți dorim mult succes în viață, Vini! Obrigado por tudo!”, a fost anunţul făcut de CFR Cluj.

 

Potrivit unui comunicat publicat pe rețelele de socializare, trei jucători din lotul campioanei CFR Cluj nu mai intră în vederile antrenorului Marius Șumudică pentru noul sezon. Este vorba despre Syam Ben Youssef, Luís Aurélio și William Soares, toți cu profil defensiv și în vârstă de 32 de ani.

La capitolul achiziții, au fost prezentați oficial marocano – belgianul Anas Tahiri (Waalwijk, Olanda), mijlocaşul argentinian Jonathan Rodriguez (FC Botoşani), fundaşul algerian Rachid Bouhenna (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), mijlocaşul Denis Alex Rusu (Şoimii Lipova) și atacantul Daniel Paraschiv (Viitorul Pandurii).

ADVERTISEMENT

De asemenea, se încearcă readucerea a doi dintre oamenii importanți în economia titlului câștigat în stagiunea precedentă. Dacă Arlauskis este liber de contract și nu ar spune nu unei propuneri din partea conducerii, Mihai Bordeianu s-a întors în Arabia Saudită, la Al Qadisiyah, așa că trebuie să rezilieze contractul pentru a semna din nou cu ardelenii.

Marius Șumudică a renunțat la trei jucători din lotul CFR-ului

Mulțumim, Syam Ben Youssef, Luís Aurélio și William Soares! Clubul CFR 1907 Cluj anunță despărțirea de fundașul Syam Ben Youssef, respectiv mijlocașii Luís Aurélio și William Soares.

ADVERTISEMENT

Sosit la echipa noastră în noiembrie 2020, Benny s-a dovedit a fi de fiecare dată o opțiune de încredere în defensivă, cucerind un titlu de campion și o Supercupă a României cu CFR.

Experiența lui Aurélio și-a spus cuvântul ori de câte ori s-a apelat la serviciile sale, iar palmaresul său s-a îmbogățit cu cele două campionate și o Supercupă cucerite în alb-vișiniu.

ADVERTISEMENT

Cu venirea sa, în octombrie 2020, Soares a adus un „suflu” brazilian în linia mediană CFR-istă, prestațiile sale fiind încununate cu o medalie de campion, dar și o Supercupă a României. Le mulțumim pe această cale tuturor și le dorim multă baftă în carieră!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a campioanei.

ADVERTISEMENT
Post by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA.

Cotat la 500.000 de euro, Ben Youssef a evoluat doar în 8 partide în sezonul trecut, pe postul de fundaș central, în timp ce brazilianul William Soares (400.000 de euro) a fost folosit de 18 ori în centrul defensivei clujene.

Cât despre portughezul Luis Aurelio, care evoluează tot pe postul de mijlocaș central, acesta a fost transferat de la Gaz Metan, în 2019, a bifat 13 meciuri în stagiunea precedentă și are o cotă de piață de 300.000 de euro.

Victorie categorică în primul amical al verii. Cum s-au descurcat noile achiziții

În altă ordine de idei, cantonamentul din Austria a început cum nu se putea mai bine pentru clujeni. Sub comanda lui Marius Șumudică, aceștia au învins-o categoric, scor 4-0, pe  FC Wels, echipă austriacă din ligile inferioare. Golurile au fost marcate de Cestor, Deac și Petrila, cu o dublă. Acesta din urmă a revenit în lotul campioanei după ce i-a expirat împrumutul la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Este o perioadă de acumulare, trebuie să ne punem la punct din punct de vedere fizic, suferim când luăm deciziile, nu suntem proaspeţi. Important este că nu ne-am accidentat, că am făcut un antrenament bun, am început să avem adversitate, să avem jocuri.

Importantă este şi victoria, indiferent cu cine joci este important să câştigi, pentru că victoriile aduc victorii. Foarte mulţi suporteri, foarte mulţi români care iubeau echipa. Am rămas impresionat că erau îmbrăcaţi în tricourile CFR-ului. Este important că la mii de kilometri echipa este susţinută de fani”, a concluzionat antrenorul Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT