Marius Şumudică, unic în fotbal! Nu s-a mai văzut aşa ceva: suspendat pentru cumul de galbene. A luat mai multe decât 500 de jucători din Turcia

Adrian Baciu   
în SuperLiga Turciei
07/03/2020, 16:30
Marius Şumudică, unic în fotbal! Nu s-a mai văzut aşa ceva: suspendat pentru cumul de galbene. A luat mai multe decât 500 de jucători din Turcia
Înfrângere dramatică pentru Marius Șumudică. Foto: hepta.ro

Fotbalul din Turcia se confruntă în această etapă cu o situație extrem de rară. Marius Șumudică, antrenorul român al celor de la Gaziantep, nu a putut lua loc pe banca echipei sale la meciul cu Trabzonspor dintr-un motiv incredibil: e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Marius Şumudică, unic în fotbal! Nu s-a mai văzut aşa ceva: suspendat pentru cumul de galbene

În fotbal se văd frecvent jucători care ratează meciuri din cauza numărului de cartonașe galbene adunate de-a lungul unui sezon. E un lucru cât se poate de normal. Faulturi se fac, fie ele tactice, fie pur și simplu de joc.

Marius Șumudică nu este însă jucător la Gaziantep, ci antrenorul echipei. Cu toate acestea, euforicul tehnician român a adunat opt avertismente în acest sezon.

Din cauza acestora, Șumudică nu a putut sta pe bancă la meciul Gaziantep – Trabzonspor, meci din runda a 25-a a primei Ligi din Turcia.

Cartonașul care l-a suspendat automat pe Șumudică a venit în runda precedentă, atunci când Gaziantep a pierdut pe terenul liderului Basaksehir, scor 1-3.

Gabriel Mărgărit stă pe banca lui Gaziantep în locul lui Șumi

Locul și rolul lui Marius Șumudică pe banca celor de la Gaziantep vor fi preluate de secundul acestuia, Gabi Mărgărit.

Acesta a vorbit pentru presa din Turcia înainte de partida cu Trabzonspor și a spus că nu e nicio problemă pentru echipă suspendarea lui Șumudică, iar el și jucătorii vor să-i facă acestuia un cadou plăcut printr-un meci bun contra echipei de pe locul 3.

”Ne-am întâlnit cu Șumudică înainte de meci. Nu e nici problemă. Sperăm să fie fericit după meci cu evoluția echipei. Avem un duel foarte greu, cu un adversar foarte ofensiv care a marcat 54 de goluri în acest sezon”, a spus Mărgări, conform Ajansspor.

Șumudică, mai multe cartonașe decât aproape 500 de jucători din SuperLiga

Marius Șumudică impresionează statisticienii din Turcia prin cele opt cartonașe galbene încasate în cele 24 de etape scurse din acest sezon.

Antrenorul român de 49 de ani are în acest sezon mai multe ”galbene” încasate decât 495 de jucători care activează în prima ligă turcă. În rândul celorlalți tehnicieni nu are niciun rival.

Închide ×