Fotbal international

Marius Şumudică, victima unui atac rasist la o televiziune din Turcia: ”E un ţigan, un cerşetor”

10.01.2021 | 00:02
Marius Sumudica victima unui atac rasist la o televiziune din Turcia E un tigan un cersetor
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Gaziantep, Marius Șumudică, a fost victima unui atac rasist în Turcia în timpul unei emisiuni, un fost jucător numindu-l ”țigan” și ”cerșetor”.

Șumudică a lansat un atac fără precedent la adresa șefilor lui Gaziantep, după ce aceștia i-au cerut o reducere salarială de 10% și consideră că propunerea de prelungire a contractului este o insultă la adresa sa.

ADVERTISEMENT

La rândul său, președintele clubului turc, Mehmet Buyukeksi, i-a oferit o replică dură românului despre care a spus că vorbește numai de contracte și bani.

Atac rasist în Turcia la adresa lui Marius Șumudică

După toate aceste discuții între Marius Șumudică și conducătorii celor de la Gaziantep, tehnicianul român a fost victima unui atac rasist în direct la un post de televiziune atunci din partea unui fost jucător turc, acesta fiind nemulțumit de plângerile copntinue ale antrenorului.

ADVERTISEMENT

”Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut așa ceva, unde se crede? Se comportă ca un țigan, e un țigan”, a spus Erman Toroglu, un fost jucător turc.

Moderatorul emisiunii a încercat să-l calmeze pe invitatul său: ”Nu mai vorbiţi aşa!”, dar acesta a continuat cu jignirile spre uimirea tuturor: ”Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”

ADVERTISEMENT

Formația tehnicianului român a fost  învinsă în deplasare de Sivasspor, acesta fiind primul eșec după o serie de 15 meciuri în care fusese invincibilă.

În urmă cu doar o zi, Șumi a dezvăluit că este foarte a proape să plece de la Gaziantep, după ce a primit o ofertă de nerefuzat de la echipa Al Shabab din Arabia Saudită pe care a mai pregătit-o în perioada 2018-2019.

ADVERTISEMENT
Gaziantep FK e pe locul trei în clasamentul din Turcia, după 17 etape jucate în Superligă, cu Alexandru Maxim în mare formă, care a marcat al 9-lea său gol din campionat în partida pierdută contra lui Sivasspor.