Sport

Marius Șumudică, vizită surpriză în cantonamentul lui Yeni Malatyaspor! Ce cadou a primit tehnicianul român

Antrenorul român Marius Șumudică este, din 8 octombrie, noul antrenor al echipei turce Yeni Malatyaspor. El a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2021-2022.
12.10.2021 | 19:00
Marius Sumudica vizita surpriza in cantonamentul lui Yeni Malatyaspor Ce cadou a primit tehnicianul roman
ADVERTISEMENT

Obiectivul lui este salvarea echipei de la retrogradare, în condițiile în care după opt etape din prima ligă a Turciei, gruparea ocupă locul 17, primul sub linie, cu 6 puncte.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la cantonamentul echipei de la Nurettin Soykan Tesisleri, Șumudică a declarat, printre altele, că „Malatya are fani care iubesc și cunosc fotbalul. Merită mult mai mult decât ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Îi asigur pe suporteri că voi face tot ce-mi stă în putință să meargă acasă fericiți după meci și sărbătorească victoriile împreună cu familiile lor”.

Marius Șumudică, vizitat de fani în cantonamentul lui Yeni Malatyaspor: „E nebun, dar ia deciziile corecte!”

Iar replica fanilor a venit la nici 24 de ore. Aceștia s-au deplasat la cantonamentul echipei, pentru a-i oferi antrenorului român un buchet de flori și un mic cadou. „Suporterii noștri i-au făcut o vizită de bun venit antrenorului nostru, Marius Șumudică”, au anunțat cei de la Yeni Malatyaspor pe pagina oficială de Instagram.

ADVERTISEMENT

La foarte scurt timp după ce tehnicianul român a semnat contractul cu echipa turcă, fanii lui Yeni Malatyaspor au luat cu asalt contul oficial de Facebook al clubului pentru a-și manifesta satisfacția în legătură cu această noutate.

„Noroc cu el, e nebun, dar ia deciziile corecte”, „Felicitări clubului nostru. Bine ai venit, nebunule”, „Succes, va fi bine. Atenţie la grupurile din rândul echipei”, „Este decizia bună. E un antrenor pe care mi-l doream” sau „Am încredere în el, vine cu fotbalul ofensiv”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică i-a dat replica lui Oğuzhan Erdoğmuş

Pe de altă parte, fostul translator al lui Șumudică din perioada când a antrenat Gaziantep, Oğuzhan Erdoğmuş, a spus despre tehnicianul român că a jignit în repetate rânduri Turcia și poporul turc în lipsa camerelor de vederi și microfoanelor.

El spune constant în faţa presei ‘Turcia e a doua mea ţară’, dar ne insultă ţara pe la spate. Când ne-am dus la o conferinţă de presă, un colaborator mi-a spus ‘Ai grijă, fiule. El plânge, dar minte’. Când a spus asta, am râs. Puteţi să vedeţi şi în imagini”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

Replica lui Șumudică a venit imediat „Este una dintre marile minciuni pe care le-am auzit în ultima vreme. Dacă era adevărat, tu mai stăteai să lucrezi cu mine? Mă gândesc că nu mai ţineai cont de faptul că eu îţi plăteam din banii mei salariul şi plecai.

Aş avea mai multe de spus, dar vreau să mă opresc. Să aibă sănătate el şi familia lui, atât îi transmit. Eu am de lucru, vreau să mă concentrez pe echipă şi sper să iasă aşa cum ne dorim toţi cei din oraş”, a declarat Şumudică pentru Digi Sport.

Debutul oficial al lui Marius Șumudică are loc sâmbătă

Șumudică a debutat, deja, pe banca celor de la Malatyaspor, în meciul amical pierdut cu 1-0 în fața celor de la Gaziantep, una dintre echipele din Turcia pregătite de român, între 2019 și 2021. Priomul meci oficial va avea loc sâmbătă, în etapa a 9-a din Superliga, în deplasare, cu Adana Demirspor.

Tehnicianul român a mai antrenat în Turcia pe Kayserispor (2017-2018) și Rizespor (la începutul acestui an), iar ultima echipă pe care a pregătit-o a fost campioana României, CFR Cluj. A fost numit la începutul lunii iunie, dar a fost dat afară la finele lunii august.

ADVERTISEMENT