News

Marius Tucă și Dan Diaconescu, imagine nemaivăzută din tinereţe. Cu ce se ocupau la 20 de ani. Foto

12.05.2020 | 22:24
ADVERTISEMENT

Marius Tucă și Dan Diaconescu sunt născuți amândoi în Caracal și au aproape aceeași vârstă. Mai mult, cei doi erau nedespărțiți în trecut, lucru dovedit și de imaginile surprinse în acea vreme.

Marius Tucă și Dan Diaconescu, surprinși într-o ipostază inedită, când vindeau ziare

În 1991, Dan Diaconescu și Marius Tucă lucrau ca și reporteri la Curierul Național, sub conducerea lui Valentin Păunescu.

ADVERTISEMENT

Primul număr apăruse în 5 decembrie 1990, imediat după Revoluția din 1989, Curieul Național fiind o veritabilă pepinieră pentru mai mulți tineri de perspectivă care aveau să ajungă nume grele în presa din România.

Redacția Curierului Național era formată din Horia Alexandrescu, în funcția de director general, Constantin Drăgan, Răzvan Bărbulescu, Dan Dumitrescu, Adrian Vasilescu, Alexandru Stroe, Cristina Teodorescu, iar printre colaboratori se regăseau Fănuș Neagu, Beatrice Buzea, Florin Condurățeanu, Ralu Filip sau Nicolae Truță, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Fotograful Liviu Mânecan a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii scoase de la naftalină în care apar Marius Tucă și Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu vindea ziare alături de Marius Tucă
Dan Diaconescu vindea ziare alături de Marius Tucă. Foto: Facebook

Cea mai comentată fotografie de pe internet i-a surprins pe cei doi cu mai multe ziare în mână. Pe atunci, Dan Diaconescu avea 24 de ani, iar Marius Tucă 25.

ADVERTISEMENT

Cristina Teodorescu a explicat de ce au vândut Diaconescu și Tucă ziare

Cristina Teodorescu a explicat în ce context a fost făcută poza: „A fost ziua in care ne-a pus Horia (n.r. Horia Alexandrescu) să vindem ziarul în stradă. Am făcut echipă cu Pope, Liviu Popescu, Dumnezeu să-l odihnească. Am vândut în față la Orizont și ne-am clasat pe locul doi, după, evident, Dan si Marius. Ei au vândut la Universitate”.

În urmă cu câțiva ani, Dan Diaconescu a rememorat cum își petrecea verile alături de bunul său prieten Marius Tucă.

ADVERTISEMENT

Mergeam în Gara de Nord, așteptăm primul tren spre Caracal, ne culcam în tren, ajungeam în Caracal, unde fiind nod feroviar, trenul se întorcea îndărăt în București. Astfel, reușeam să dormim toată noaptea. Nu plăteam bilet, îi dădeam ceva nașului. La 6 dimineață eram înapoi în Capitală și mergeam unde aveam serviciul”, a povestit Dan Diaconescu.

ADVERTISEMENT