Premier League

Mark Viduka, fosta glorie din Premier League, lucrează într-o cafenea din Zagreb. Nu are cont pe rețele de socializare

06.04.2020 | 14:02
Mark Viduka fosta glorie din Premier League lucreaza intro cafenea din Zagreb Nu are cont pe retele de socializare
ADVERTISEMENT

Mark Viduka a fost o glorie din Premier League a anilor 2000. Australian de sorginte croată, născut la Melbourne pe 9 octombrie 1975, la Melbourne, a jucat la Dinamo Zagreb, Celtic Glasgow, Leeds United, Middlesbrough și Newcastle, de unde s-a retras în 2009.

Mark Viduka a avut cea mai bună perioadă la Leeds United

Mark Viduka a cunoscut maximum de celebritate în perioada în care a îmbrăcat tricoul echipei Leeds United, între 2000 și 2004. În acea perioadă era considerat drept unul dintre cei mai valoroși atacanți din Premier League, motiv pentru care Sir Alex Ferguson, managerul de aur din istoria nouă a lui Manchester United, a decis să îl transfere.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se petrecea după un sezon și jumătate petrecuți la Leeds. Jucătorul și-a dat acordul și împreună cu agentul său a plecat la Manchester, pentru a semna contractul.

L-a cunoscut personal pe Elton John la un concert în Manchester

Însă, cu o seară înainte, agentul său l-a invitat să meargă la un concert al lui Elton John, lucru acceptat de Viduka foarte entuziasmat de oportunitatea de a-l vedea pe unul dintre cântăreții săi favoriți.

ADVERTISEMENT

Cel supranumit Regele Kangoroo a avut chiar ocazia, înainte de concert, să îl cunoască personal pe Elton John, care i-a spus că iubește orașul natal al jucătorului, Melbourne și care i-a spus că îi va face o dedicație specială în timpul concertului.

Dedicație de la Elton John

Și s-a ținut de cuvânt. “Vreau să dedic următoarea melodie prietenului meu Mark, care se află acum aici, în Manchester, pentru a lua o decizie grozavă”. Din fericire, Elton John s-a oprit acolo la dezvăluire, mai ales că a doua zi negocierile cu Manchester United au eșuat și Viduka a revenit la Leeds.

ADVERTISEMENT

La încheierea carierei Mark Viduka a luat o decizie care a surprins pe toată lumea. S-a deconectat complet de fotbal și a ales să locuiască în Croația, la Zagreb, unde are o activitate pe care nimeni nu ar fi putut-o anticipa și astăzi la cei 44 de ani ai săi.

Lucrează într-o cafenea din Zagreb

“Lucrez ]ntr-o cafenea. E absolut grozav să poți să faci altceva. Faci o cafea proastă, o arunci. Dar de regulă caut să o fac cât mai bună. E grozav să nu mai simți presiunea care o aveam când jucam. Acum singura presiune e să pun o bere bună sau o cafea clienților.

ADVERTISEMENT

Nu mi-a plăcut niciodată să dau interviuri, să fiu în centrul atenției în presă. Nu am nici o problemă pentru că nu posed Instagram sau altă rețea de socializare. Mă simt foarte bine așa și nici nu am de gând să schimb acest stil de viață care îmi place”.

ADVERTISEMENT