News

Mark Zuckerberg a urcat în top 3 miliardari de pe Pământ! Averea lui a crescut cu 30 de miliarde pe timp de pandemie

23.05.2020 | 16:28
Mark Zuckerberg a urcat in top 3 miliardari de pe Pamant Averea lui a crescut cu 30 de miliarde pe timp de pandemie
ADVERTISEMENT

Mark Zuckerberg a urcat în TOP 3 miliardari de pe Pământ! Acesta a ajuns la o avere impresionantă de 89,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Tânărul a reușit să-i depășească pe Bernard Arnault și pe Warren Buffet.

Mark Zuckerberg a urcat în top 3 miliardari de pe Pământ!

De altfel, în plină criză financiară și pandemie de COVID-19, rețeaua de socializare construită de acesta a câștigat 1,73 de miliarde de noi utilizatori. Cifrele nu se opresc aici și valoarea la bursă i-a crescut cu 8%.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care CEO-ul Facebook a bifat un plus de 30 de miliarde de dolari în conturi și a săltat de pe locul 5 pe locul 3 în topul miliardarilor lumii.

Averea lui a crescut cu 30 de miliarde pe timp de pandemie

De remarcat că lider în acest top al bogătașilor a rămas Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu 147 de miliarde de dolari, iar pe cel de-al doilea loc se află Bill Gates (Microsoft), cu 108 miliarde.

ADVERTISEMENT

După Zuckerberg, pe poziția 4, este Bernard Arnault – deținătorul conglomeratului de lux LVHM, din care face parte Louis Vuitton -, cu 80.4 miliarde de dolari, iar pe poziția 5, CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu 69,2 miliarde.

Și pentru că lucrurile merg perfect, Mark Zuckerberg a luat o nouă decizie îndelung aplaudată de angajații lui. Facebook va adopta sistemul muncii de acasă şi după relaxarea restricţiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Zuckerberg aa nunţat că cea mai mare reţea de socializare din lume va începe ”să se deschidă în  mod agresiv angajărilor de la distanţă”, anticipând că aproximativ jumătate din forţa sa de muncă va lucra de acasă în următorii 5-10 ani.

Compania va avea ”o abordare mai măsurată” cu angajaţii existenţi, în funcţie de postul ocupat şi performanțele din trecut, a spus Zuckerberg, care a stabilit ca termen data de 1 ianuarie 2021 pentru ca angajaţii să informeze compania despre noile lor locaţii.

ADVERTISEMENT

Facebook, care a anunţat deja că va continua planurile de a angaja 10.000 de ingineri şi angajaţi de produs în acest an, va  mai construi trei ”huburi” în Atlanta, Dallas şi Denver, unde să se poată întâlni ocazional angajaţii din zonele respective.

”Acestea nu vor fi în mod obligatoriu birouri”, a spus Zuckerberg, dar compania va crea probabil ”un anumit tip de spaţiu fizic”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: