News

Mark Zuckerberg dezvăluie că Facebook a cenzurat un articol despre Hunter Biden, înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Avertismentul FBI

La aproape doi ani de la alegerile prezidențiale din SUA, Mark Zuckerberg dezvăluie că Facebook a cenzurat un articol controversat despre Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă.
30.08.2022 | 09:03
Mark Zuckerberg dezvaluie ca Facebook a cenzurat un articol despre Hunter Biden inaintea alegerilor prezidentiale din SUA Avertismentul FBI
Mark Zuckerberg recunoaște că a cenzurat pe Facebook un articol despre Hunter Biden. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-una dintre rarele sale apariții în spațiul public, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a făcut o serie de dezvăluiri extrem de interesante despre strategia adoptată de rețeaua de socializare înainte de alegerile prezidențiale din SUA din anul 2020.

Mark Zuckerberg recunoaște că a cenzurat pe Facebook un articol despre Hunter Biden. Rolul jucat de FBI

Prezent la podcastul ”The Joe Rogan Experience”, Mark Zuckerberg (38 de ani) a recunoscut că Facebook a cenzurat un articol controversat despre Hunter Biden, înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, câștigate de Joe Biden în fața republicanului Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Zuckerberg a dezvăluit că a luat această decizie pe fondul unei solicitări generale din partea FBI de a restricționa dezinformarea electorală.

Joe Rogan l-a întrebat direct pe fondatorul Facebook cum gestionează subiectele controversate și a dat ca exemplu povestea lui Hunter Biden.

ADVERTISEMENT

În replică, Zuckerberg a spus: ”În acel context, FBI-ul a venit la noi, mai exact la niște oameni din echipa noastră. Au fost de genul, ‘Hei, doar ca să știi… ar trebui să fii în alertă’”, scrie BBC.

Miliardarul american a mai spus că regretă decizia luată. El a spus: ”Da, e nasol… nimeni nu a putut spune că este falsă (n.r. povestea cu Hunter Biden)…”.

ADVERTISEMENT

Reamintim că în 2020, înainte de alegerile prezidențiale de peste ocean, New York Post a scris despre existența a zeci de mii de e-mailuri între fiul lui Biden, Hunter, și asociați de afaceri din Ucraina.

Jurnaliștii de investigație americani au susținut că un laptop, abandonat într-un atelier de reparații de Hunter Biden, conținea e-mailuri care includeau detalii despre Hunter care i-a prezentat tatălui său un magnat al energiei ucrainene și aranja o întâlnire.

ADVERTISEMENT

Toate aceste e-mailuri sugerau că vicepreşedintele de atunci (președintele de azi al SUA) ajuta afacerea fiului său din Ucraina.

Materialul New York Post, bazat pe date exclusive, a fost întâmpinat cu scepticism și cenzurat de rețelele de socializare.

Reacția FBI după dezvăluirile lui Mark Zuckerberg

A doua zi după ce Mark Zuckerberg a făcut aceste dezvăluiri la podcastul Joe Rogan, FBI a venit cu o reacție.

Agenția Federală din SUA a spus că poate doar să alerteze o entitate privată cu privire la o potențială amenințare, nu să îi solicite să ia măsuri.

”FBI notifică în mod obișnuit entitățile din sectorul privat din SUA, inclusiv furnizorii de rețele sociale, despre informații privind potențiale amenințări, astfel încât acestea să poată decide cum să se apere mai bine împotriva amenințărilor”, a spus agenția, conform NBCNews.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”