Fotbal intern

Marko Dugandzic, noua perlă de la FC Botoșani! Atacantul croat a dat golul decisiv în partida cu Chindia și are cinci reușite în meciurile amicale

03.02.2020 | 14:09
Marko Dugandzic noua perla de la FC Botosani Atacantul croat a dat golul decisiv in partida cu Chindia si are cinci reusite in meciurile amicale
ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic este noua perlă de la FC Botoșani! Atacantul croat a marcat golul decisiv al moldovenilor în partida cu Chindia Târgoviște (1-0) și are alte cinci reușite în meciurile amicale.

Marko Dugandzic, noua perlă de la FC Botoșani

Marko Dugandzic a ajuns la FC Botoșani în luna ianuarie de la NK Osijek, formație din prima ligă croată, iar în cantonamentul de iarnă a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipa lui Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Atacantul croat a marcat cinci goluri în cele cinci partide amicale pe care FC Botoșani le-a disputat în perioada de pregătire de iarnă și a reușit să aducă și victoria formației sale de la reluarea campionatului, confirmând forma bună pe care o traversează.

  • 25 de ani a împlinit Marko Dugandzic pe 7 aprilie

A jucat pentru naționala U19 a Croației

Marko Dugandzic a fost crescut de NK Osijek și ajunsese să fie un fotbalist foarte interesant până și pentru naționala Croației. De-a lungul timpului, Marko a jucat șapte partide în naționala U19 a Croației, pentru care a reușit să înscrie cinci goluri.

ADVERTISEMENT

În 2015, Dugandzic a fost transferat pentru 150.000 de euro la Ternana, în liga a doua din Italia. Din păcate, la Ternana nu s-a adaptat și nu a mai reușit să aibă un randament bun, reușind să marcheze doar două goluri în 25 de partide.

„Sunt foarte fericit. Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat, e cel mai bun debut pe care mi-l pot imagina. Cel mai important e că am câştigat, suntem cu un pas mai aproape de play-off”, a declarat Marko Dugandzic la sfârșitul meciului.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, a mărturisit că atacantul croat era o țintă mai veche a lui: „Un an de zile am încercat să îl aduc, nu am reuşit. Mă bucur că am reuşit acum. Sunt momente în viaţa oricărui fotbalist când are nevoie de ajutor. Sper ca ajutorul să fie reciproc”.

Meciurile în care a înscris Marko Dugandzic pentru FC Botoșani:

  • FC Botoșani – Paks 2-1 (2 goluri)
  • FC Botoșani – Legia Varșovia 1-2 (1 gol)
  • FC Botoșani – Terek Groznîi 3-1 (2 goluri)
  • Chindia Târgoviște – FC Botoșani 0-1 (1 gol)
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime vrea 4 milioane de euro pe croat: „Doar am pus mâna pe pieptul lui şi am spus că e atacant bun”

Valeriu Iftime își freacă mâinile de bucurie, după reușitele croatului și i-a stabilit deja un preț de transfer, în cazul în care cineva din Casa Pariurilor Liga 1 ar vrea să să-l „fure” pe croat.

„Pe Marko Dugandzic, doar am pus mâna pe pieptul lui şi am spus da, este un atacant bun, când l-am văzut în vestiar la reunire. Nu aţi văzut ce atacant am!? E clar, patru milioane şi e al cui îl vrea.

Pot să îi şi spun: <<domnul Becali, la vară aveţi atacant bun de tot. Pregătiţi patru milioane şi jucaţi în Europa League cu el!>>”, a încheiat patronul moldovenilor.

  • 150.000 de euro este cota de piață a lui Marko Dugandzic, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT