Fotbal intern

Marko Dugandzic, transferul anului în fotbalul românesc. Atacantul croat a marcat în primele cinci partide pentru Botoșani. FCSB, ultima victimă

29.02.2020 | 20:52
Marko Dugandzic transferul anului in fotbalul romanesc Atacantul croat a marcat in primele cinci partide pentru Botosani FCSB ultima victima
ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic este lovitura dată de FC Botoșani în perioada de mercato din ianuarie. Atacantul croat a fost adus gratis de la Osijek și, după ce a deschis scorul în partida cu FCSB, a bifat al cincilea gol pentru formația lui Marius Croitoru, în tot atâtea partide.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 3.25 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21:45/ Marko Dugandzic a continuat forma de excepție și în partea a doua a meciului cu FCSB. Atacantul croat a reușit „dubla” în minutul 52, ducând scorul la 2-2. Imediat după gol, Dugandzic a fost înlocuit, acuzând o accidentare.


Marko Dugandzic a marcat în fiecare meci disputat pentru Botoșani

Marko Dugandzic a semnat cu Botoșani un contract valabil un an și jumătate în iarnă, după ce în prima parte a sezonului reușise un singur gol pentru Osijek.

ADVERTISEMENT

Totuși, fostul internațional croat de tineret a reușit să îl impresioneze pe Marius Croitoru, care a recunoscut că l-a urmărit în mai multe partide jucate în Croația, iar pariul s-a dovedit a fi câștigător.

La debut, Dugandzic a marcat golul decisiv al victoriei obținute de Botoșani cu Chindia, iar golurile au continuat să vină și în următoarele trei partide, toate câștigate de formația lui Marius Croitoru, 2-1 cu Hermannstadt, 1-0 cu Sepsi și 2-1 cu Poli Iași, rezultate ce au consemnat calificarea, în premieră, a celor de la Botoșani în play-off.

ADVERTISEMENT

După ce a marcat câte un gol în fiecare dintre cele patru meciuri oficiale jucate în tricoul clubului din Nordul Moldovei, Marko Dugandzic și-a câștigat locul de titular și pentru primul meci din play-off, contra celor de la FCSB.

După doar șase minute, atacantul croat de 25 de ani și-a trecut numele pe lista marcatorilor, reușind să îl învingă pe Cristi Bălgrădean cu o execuție cu capul.

ADVERTISEMENT

„N-am avut noi de mult așa vârf”

După calificarea echipei în play-off, Valeriu Iftime a vorbit despre forma de excepție a lui Marko Dugandzic. Patronul celor de la Botoșani susține că nu se pune problema ca atacantul croat să plece în următoarea perioadă de transferuri, cea din vară, indiferent de ofertele care vor veni.

Dugandzic, care dacă mai dă 10 goluri în 10 meciuri, scuzați-mă, dar… El are un an jumătate contract şi am vorbit cu impresarul lui să-i mai facem un an.

El ar vrea să plece în afară. Marko e fotbalist. Unii zic că echipa i-a adus mingi, dar el este un fotbalist excepţional, n-am avut noi de mult aşa vârf”, a declarat Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT
Tags: