Fotbal intern

Marko Momcilovic e din ce în ce mai aproape de revenirea la FCSB! Sârbul se poate întoarce pe teren după 13 luni de pauză

28.09.2019 | 14:49
Marko Momcilovic e din ce in ce mai aproape de revenirea la FCSB Sarbul se poate intoarce pe teren dupa 13 luni de pauza

Marko Momcilovic a fost ținut departe de gazon pentru mai mult de un an de o accidentare la spate care a tot recidivat. După o lungă perioadă în care s-a pregătit separat, fundașul lateral a revenit a început să participe alături de echipă la ședințele de pregătire susținute de Bogdan Argeș Vintilă. Iar acum a apărut şi prima fotografie cu el alături de fotbaliştii roş-albaştri, iar revenirea s-ar putea produce cât de curând.

Marko Momcilovic s-a antrenat cu echipa

Lunga perioadă de inactivate a lui Marko Momcilovic pare că se apropie de final. Fotbalistul sârb s-a accidentat în vara anului trecut, pe 5 august, la meciul jucat de FCSB cu Hajduk Split, din turul trei preliminar al Europa League. Problemele medicale l-au obligat pe Momcilovic să se opereze de hernie de disc, dar când a revenit la antrenamente, accidentarea a recidivat. Episodul nefericit s-a mai repetat, iar sârbul a ajuns la mai mult de 13 luni petrecute departe de gazon.

Acum, Marko Momcilovic a început pregătirea normală, alături de tot lotul, sub comanda lui Bogdan Argeș Vintilă, de câteva zile. Însă, cel mai probabil, revenirea pe gazon într-un meci oficial va mai fi amânată, dată fiind istoria ultimelor luni, când problemele sârbului reapăreau în momentele în care staff-ul medical al FCSB-ului considera că Momcilovic este pregătit de joc.

Marko Momcilovic s-a accidentat în luna august a anului trecut. Sursă Foto: Sportpictures
Marko Momcilovic s-a accidentat în luna august a anului trecut. Sursă Foto: Sportpictures

Concurență importantă pe post

Din cauza lungii perioade de inactivitate, Gigi Becali a trebuit să se reorienteze către alți fundași stânga. După ce anul trecut a fost adus Alexandru Stan de la Astra, în această vară, după despărțirea de Junior Morais, FCSB a transferat alți doi fundași stânga: Ionuț Panțîru de la Poli Iași și Aristidic Soiledis, de la FC Botoșani.

Până în momentul accidentării, Marko Momcilovic era unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lotul FCSB-ului. Apreciat atât de antrenori, cât și de patron, sârbul a evoluat în 95 de meciuri în tricoul roș-albastru, reușind și 9 goluri și 9 pase decisive.

  • 32 de ani are Marko Momcilovic
  • 2016 este anul în care sârbul a semnat cu FCSB