Fotbal international

Marko Momcilovici a debutat pentru Radnicki Nis împotriva următoarei adversare a FCSB-ului din Europa League

13.09.2020 | 16:13
Marko Momcilovici a debutat pentru Radnicki Nis impotriva urmatoarei adversare a FCSBului din Europa League
ADVERTISEMENT

Marko Momcilovici a fost unul dintre cei mai apreciaţi jucători străini care au evoluat în Liga 1. Fundaşul stânga sârb a plecat de la FCSB în acest an şi a semnat cu Radnicki Nis, în Serbia.

Fotbalistul de 33 de ani a debutat pentru noua sa echipă sâmbătă, 12 septembrie, în meciul de campionat contra lui Backa Topola, viitoarea adversară a FCSB-ului în preliminariile Europa League.

ADVERTISEMENT

Momcilovici a fost introdus pe teren în minutul 41, în locul lui Todor Petrovic, în meciul din etapa a şaptea a campionatului sârbesc. Radnicki Nis se află pe poziţia a patra a clasamentului, iar în precedentele cinci sezoane a încheiat în top 5.

4 meciuri în două sezoane pentru FCSB

Marko Momcilovici a rămas liber de contract, după ce înţelegerea lui cu FCSB s-a încheiat în această vară. Sârbul a fost unul dintre jucătorii trimişi în şomaj tehnic de patronul Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Fundaşul stânga a trăit un adevărat coşmar, lipsind foarte mult timp din lotul roş-albaştrilor din cauza accidentărilor. El a prins doar patru partide în tricoul FCSB-ului în ultimele două sezoane.

La startul anului competiţional 2018-2019, Momcilovic era titularul postului de fundaş stânga la FCSB. El a jucat primele trei meciuri din sezon, toate în cupele europene, dar s-a accidentat grav în partida cu Hajduk Split, de pe 9 august 2018. A revenit pe teren într-un meci contra CFR-ului, în februarie 2020. Acestea au fost singurele lui partide din ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Odată cu pandemia, Marko Momcilovici a fost trecut în şomaj tehnic de patronul Gigi Becali, împreună cu mai mulţi jucători indeziderabili. Nemulţumit, sârbul l-a dat în judecată.

Un nou început la Radnicki Nis

Pe 11 septembrie, Marko Momcilovic a fost prezentat oficial la Radnicki Nis, în ţara natală. Mai mult, el a debutat pentru noua echipă la doar o zi dup ce a semnat.

ADVERTISEMENT

„Aşteptările mele la Radnicki sunt ridicate. Prin experienţa acumulată sper să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele şi să ne întoarcem în competiţiile europene în sezonul următor. Mă aştept să mă integrez rapid şi prin experienţa mea să-mi ajut colegii mai tineri să progreseze. Am fost plecat mult timp în străinătate şi acum am ocazia să demonstrez ce pot, încă o dată, în Serbia“, declara Momcilovici după realizarea transferului.

Radnicki a jucat, în deplasare, cu Backa Topola, în etapa a şaptea a campionatului Serbiei. Oaspeţii s-au impus cu 3-1, iar Momcilovici a fost introdus pe teren în minutul 41.

Backa Topola este viitorul adversar al FCSB-ului în preliminariile Europa League. Meciul va avea loc pe 17 septembrie, de la 22:00, în Serbia. Dacă trece de sârbi, FCSB va juca împotriva învingătoarei dintre Riteriai şi Slovan Liberec, în turul al treilea preliminar. Partida va avea loc la Bucureşti.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 1,42 este cota pentru „FCSB se califică”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT