Fotbal international

Maroc, lovitură devastatoare în semifinala cu Franța. Doi fundași centrali s-au accidentat până în minutul 20

Maroc este marea surpriză de la Cupa Mondială, dar selecționerul Walid Regragui a avut ghinion teribil în semifinala cu Franța.
14.12.2022 | 22:23
Maroc lovitura devastatoare in semifinala cu Franta Doi fundasi centrali sau accidentat pana in minutul 20
Maroc este marea surpriză de la Cupa Mondială, dar selecționerul Walid Regragui a avut ghinion teribil în semifinala cu Franța. Sursă foto: Sabah
ADVERTISEMENT

”Leii din Atlas” au scris istorie la turneul final din Qatar, fiind prima formație africană din istorie care a ajuns în careul de ași.

Maroc, lovită de ghinion în semifinala cu Franța

Performanța reușită de naționala Marocului la Cupa Mondială a creat o adevărată isterie în rândul fanilor de acasă, zeci de mii venind în Qatar pentru semifinala cu Franța. Însă, meciul a început într-o notă negativă pentru africani.

ADVERTISEMENT

După ce l-a pierdut pe atacantul Walid Cheddira, eliminat în minutele de prelungire ale sfertului cu Portugalia, Walid Regragui s-a confruntat cu mai multe probleme medicale înaintea jocului de pe Al Bayt Stadium din Al Khor.

Fundașii Naif Aguerd, Romain Saiss și Noussair Mazraoui au acuzat diferite accidentări și nu s-au putut antrena la capacitate maximă. Cu toate acestea, staff-ul medical al africanilor a făcut minuni și a reușit să-i recupereze la timp pentru întâlnirea cu Franța.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Walid Regragui i-a titularizat pe toți trei, dar prima lovitură a venit încă înaintea primului fluier al arbitrului mexican Cesar Arturo Ramos. La încălzire, Naif Aguerd a resimțit dureri la coapsă și a fost nevoit să renunțe la a mai juca, fiind înlocuit în primul ”11” cu Achraf Dari.

Căpitanul a rezistat doar 20 de minute

Schimbarea de ultim moment nu a fost benefică și Franța a deschis scorul încă din startul meciului, Theo Hernandez punctând în minutul 5 după o acțiune rapidă. Și cum un necaz nu vine niciodată singur, marocanii și-au pierdut și căpitanul.

ADVERTISEMENT

Fundașul central Romain Saiss, care suferise o întindere la coapsă, nu a rezistat decât 20 de minute pe teren și a fost nevoit să ceară schimbare. În locul său a fost aruncat în luptă Selim Amallah.

Nici cel de-al treilea fundaș marocan cu probleme medicale, Noussair Mazraoui, nu a fost mai norocos și a fost nevoit să-i lase locul unui coechipier la pauză. Walid Regragui l-a introdus pe Yahya Attiat-Alah, care a avut o prestație apreciat împotriva Portugaliei.

ADVERTISEMENT

În schimb, marocanii, veniți cu mic cu mare de acasă pentru această semifinală, sunt la putere în tribune, acolo unde cei aproximativ 30.000 de suporteri îi domină copios pe cei 5.000 de fani francezi și fac o atmosferă incendiară.

ADVERTISEMENT
Tags: