Fotbal international

Maroc – Spania 0-0, 3-0 la loviturile de departajare, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Cui i-a dedicat golul decisiv Hakimi. De ce a imitat un pinguin

Maroc a reușit marea surpriză și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale, după ce a învins Spania la loviturile de departajare, scor 3-0. Eroul africanilor a fost portarul Bono.
06.12.2022 | 22:52
Maroc  Spania 00 30 la loviturile de departajare in optimile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Cui ia dedicat golul decisiv Hakimi De ce a imitat un pinguin
Achraf Hakimi i-a dedicat reușita decisivă din meciul cu Spania lui Kylian Mbappe. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
06-12-2022
21:02

Achraf Hakimi i-a dedicat lui Kylian Mbappe reușita cu care a eliminat Spania

Hakimi a fost ultimul executant al loviturilor de departajare și a fost cel care a pus ultima cărămidă în eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială din Qatar. 

Fotbalistul celor de la PSG a înscris elegant cu o scăriță pe centrul porții și apoi a celebrat reușita imitând un pinguin. Jurnaliștii de la Marca au interpretat gestul fotbalistului marocan și au dezvăluit că Hakimi i-a dedicat golul lui Kylian Mbappe. 

Hakimi și Ramos au o relație strânsă de prietenie cu Mbappe, iar cei doi fotbaliști l-au numit pe starul din atacul Franței „Pinguinul”. Golgheterul Cupei Mondiale nu s-a lăsat așteptat și a reacționat pe rețelele de socializare după golul colegului din lotul campioanei Franței. 

06-12-2022
17:37

Maroc elimină Spania la loviturile de departajare

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

3-0: Hakimi transformă impecabil și Maroc e în sferturi.

2-0: Bono îl ghicește și Busquets și marocanii sunt aproape de calificare.

2-0: Unai Simon blochează șutul lui Benoun.

2-0: Bono ghicește colțul și parează șutul slab al lui Soler.

2-0: Ziyech șutează pe mijlocul porții și marchează.

1-0: Șutul Sarabia lovește bara.

1-0: Sabiri transformă impecabil.

Marocanii vor executa primii.

După 120 de minute încheiate la egalitate, Maroc și Spania au ajuns la lovituri de departajare pentru a se decide cine merge în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar.

06-12-2022
17:16

Egalitate și după prelungiri, echipa calificată în sferturi se va decide la penalty-uri

Min. 120+4: S-au terminat și cele două reprize de prelungiri, tot la egalitate. Vom avea lovituri de departajare.

Min. 120+3 – Balde centrează din stânga, dar reluarea lui Sarabia lovește bara.

Min. 114 – Amrabat îl pune în cursă pe Cheddira, dar acesta, scăpat singur cu portarul, se împiedică în minge și este ajuns din urmă și deposedat de un fundaș.

Min. 106 – A început repriza a doua a prelungirilor.

06-12-2022
16:58

Egalitate și după prima repriză de prelungiri

Min. 105+1 – S-a terminat prima repriză de prelungiri.

Min. 104 – Ounahi pasează perfect și îl lasă singur cu portarul pe Cheddira, dar șutul acestuia din 10 metri este scos cu piciorul de Unai Simon.

Min. 91 – A început prima repriză de prelungiri.

06-12-2022
16:02

Maroc și Spania intră în prelungiri

Min. 90+6 – Fluier Final. Cele două formații se află la egalitate, scor 0-0, astfel că se vor juca prelungiri.

Min. 90+5 – Dani Olmo execută înșelător o lovitură liberă laterală, dar Bono este atent și respiunge în corner.

Min. 86 – Cheddir șutează din întoarcere, dar mingea nu-i pune probleme lui Unai Simon.

Min. 70 – Cele două echipe duc o adevărată bătălie la mijlocul terenului, dar fazele de poartă lipsesc cu desăvârșire.

Min. 46 – A început repriza a doua.

06-12-2022
15:00

PAUZĂ Maroc - Spania 0-0

PAUZĂ: Maroc și Spania se află la egalitate la pauză, scor 0-0. După un început de meci închis, cele două formații au început să iasă la joc și au apărut și ocaziile de poartă.

Min. 42 – Boufal centrează din dreapta, dar mingea reluată cu capul de Aguerd din 6 metri trece peste poartă.

Min. 33 – Mazraoui șutează puternic de la 25 de metri, iar Unai Simon reține cu emoții în doi timpi.

Min. 26 – Jordi Alba îi pasează pe culoar lui Asensio, dar șutul acestuia lovește plasa laterală.

Min. 22 – Cele două formații închid foarte bine culoarele spre propriile porți și ocaziile de gol lipsesc cu desăvârșire.

Min. 12 – Șutul din lovitură liberă de la 20 de metri al lui Hakimi trece peste poarta lui Unai Simon.

Min. 1 – A început meciul.

Momentul sosirii la stadion a celor două echipe.

06-12-2022
13:46

Echipele de start la Maroc - Spania

Maroc: Bono (Sevilla) – Hakimi (Real Madrid), Aguerd (West Ham), Saiss(c) (Beșiktaș), Mazraoui (Bayern Munchen) – Ounahi (Angers), Amrabat (Fiorentina), Amallah (St. Liege) – Ziyech (Chelsea), En Nesyri (Sevilla), Boufal (Angers); Rezerve: Munir, Tagnaouti – Aboukhlal, Attiat-Allal, Benoun, Chair, Cheddira, Dari, El Khannous, El Yamiq, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Sabiri, Zaroury; Selecționer: Walid Regragui

Spania: Simon (Bilbao) – Llorente (At. Madrid), Rodri (Man. City), Laporte (Man. City), Alba (Barcelona) – Gavi (Barcelona), Busquets(c) (Barcelona), Pedri (Barcelona) – F. Torres (Barcelona), Asensio (Real Madrid), Olmo (Leipzig) ; Rezerve: Sanchez, Raya – Azpilicueta, Balde, Carvajal, Fati, Garcia, Guillamon, Koke, Morata, Pino, Sarabia, Soler, P. Torres, N. Williams; Selecționer: Luis Enrique

Meciul Maroc – Spania are loc marți, 6 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Maroc este neașteptata câștigătoare a Grupei F, în fața Belgiei și Croației, cu 7 puncte, iar Spania a terminat, se spune deliberat, pe locul secund, pierzând cu 1-2 în ultima etapă cu Japonia, în Grupa E, pentru a evita Croația în optimi și mai ales Brazilia în sferturi.

Maroc – Spania, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022

Maroc și Spania se întâlnesc în a șaptea optime de finală de la turneul final al CM din Qatar, într-un meci considerat de mare risc din punct de vedere politic și social, pentru că există temeri privind posibilitatea apariției unor ciocniri între suporterii celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Maroc şi Spania

Întâlnirea din optimile de finală ale turneului final de CM din Qatar dintre Maroc și Spania se dispută pe stadionul “Education City” din orașul Al Rayyan și cu siguranță va fi multă agitație și în tribune, unde forțele de ordine vor căuta să țină situația sub control, pentru că este foarte posibil ca fanii să se nimerească amestecați unii lângă alții.

Stadionul “Education City” din Al Rayyan, localitate aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Doha, a găzduit deja în grupe partidele Danemarca – Tunisia 0-0, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Polonia – Arabia Saudită 2-0, unul dintre cele mai spectaculoase jocuri, Coreea de Sud – Ghana 2-3, marea surpriză din Grupa D, Tunisia – Franţa 1-0, dar și ultima surpriză din faza grupelor, Coreea de Sud – Portugalia 2-1. În afara acestei partide din optimi se va mai juca un sfert de finală, pe 9 decembrie, între Brazilia şi Croaţia.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Maroc – Spania se joacă marți, 6 decembrie , de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Marți,  6 decembrie, suporterii echipelor naţionale prezente în Qatar vor avea parte de aceeaşi vreme frumoasă care i-a însoţit pe tot parcursul competiţiei, cu temperatura maximă a zilei ajungând până la 28 de grade, deci nu va fi caniculă şi condiţiile de vizionare de pe stadioane sunt la cele mai înalte standarde.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Maroc – Spania, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Maroc – Spania va fi unul dintre cele mai pariate meciuri din faza optimilor. Cel mai probabil, deși Maroc a avut evoluții excelente, miza va merge foarte mult pe victoria ibericilor. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Maroc și Spania.

Ce absențe au Maroc şi Spania

Naționala Marocului, pregătită de Walid Regragui, a impresionat mai ales prin victoria în fața Belgiei. La partida cu Spania există însă două mari semne de întrebare în lot, nume extrrem de importante, pe care staff-ul medical se chinuie să le pună pe picioare, fundașul Hakimi și mai ales vedeta Ziyech, omul în jurul căruia gravitează toate acțiunile ofensive ale Leilor din Atlas.

ADVERTISEMENT

La spanioli nu există probleme de lot și sigur Luis Enrique va băga cea mai bună formulă de echipă, după ce a mai odhnit dintre titulari în eșecul cu Japonia. Spania a câștigat clar în fața Costa Ricăi, a jucat cam trei sferturi de meci bine cu Germania și nu poate fi apreciată în partida cu Japonia, pe care a vrut să o piardă, pentru a avea culoar mai bun după aceea.

Argentinianul Rapallini, delegat la al treilea meci la CM din Qatar

Arbitrul argentinian Fernando Rapallini intră și el în galeria selectă a celor care vor conduce, primind această optime de finală, trei meciuri până în prezent la turneul final al CM din Qatar. Rapallini a mai arbitrat în grupe partidele Maroc – Croația din etapa 1 a Grupei F, scor 0-0 și Serbia – Elveția 2-3 din ultima etapă a Grupei G. Este pentru a doua oară delegat la un meci al Marocului.

Singura înfrângere a Spaniei în fața unei națiuni africane la Cupa Mondială a survenit în fața Nigeriei în 1998 (2-3), actualul selecționer Luis Enrique fiind titular în acel meci. Cu siguranță Luis Enrique nu a uitat acel moment și și-a avertizat jucătorii să nu intre pe teren cu ideea că au câștigat deja meciul.

Cote la pariuri

Spania este favorita caselor de pariuri, care acordă echipei lui Luis Enrique cota 1,60 pentru a triumfa. O cotă destul de mare, cauzată probabil de evoluția din meciul cu Japonia, dar acela a avut explicațiile lui. Marocul, pentru a continua seria fantastică din grupe, are cotă 7,50, iar pentru șansă dublă 1X cota este de 2,10. Un gol al africanilor ajunge la cota 1,90.

Sunt trei meciuri directe între cele două echipe, toate legate de Campionate Mondiale. În 1962, Spania a ajuns la turneul final din Chile după două manșe de baraj cu Maroc, câștigate greu de iberici, cu 3-2 și 1-0. Ultima întâlnire a fost acum patru ani, în grupele turneului final din Rusia, și s-a terminat 2-2, pentru că Iago Aspas a salvat Spania în minutul 90.


  • 2,25 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Maroc – Spania. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT