Sport

Marseille – Tottenham 1-2, în etapa a 6-a din grupele Champions League. Toate rezultatele, clasamentele finale și echipele calificate în primăvara europeană

Marți, 1 noiembrie, grupele A, B, C și D din Liga Campionilor și-au stabilit clasamentele finale, în urma cărora am aflat echipele calificate în primăvara europeană.
02.11.2022 | 00:03
Marseille  Tottenham 12 in etapa a 6a din grupele Champions League Toate rezultatele clasamentele finale si echipele calificate in primavara europeana
Marseille a pierdut dramatic meciul de pe teren propriu cu Tottenham și a ieșit din Europa
ADVERTISEMENT
01-11-2022
22:07

Echipele calificate în primăvara europeană și clasamentele finale în grupele A-D din Liga Campionilor

Grupa A: Configurația finală era cunoscută încă de la finalul rundei trecute. Napoli și Liverpool merg în optimile Ligii Campionilor, iar Ajax va juca barajul de Europa League.

grupa a
Clasament Grupa A

Grupa C: Aceeași situație ca și în grupa precedentă. Bayern și Inter s-au calificat în primăvara Champions League, Barcelona trebuie să se mulțumească pentru al doilea an la rând cu barajul de Europa League.

grupa c
Clasament Grupa C

Grupa D: În lupta dramatică pentru cele două locuri care duceau în optimile Ligii Campionilor au avut câștig de cauză în cele din urmă Tottenham și Eintracht, în timp ce Sporting trebuie să se mulțumească doar cu barajul de Europa League. Marseille a fost scoasă afară din Europa de un gol primit în ultima secundă a meciului cu Tottenham de pe teren propriu.

grupa d
Clasament Grupa D
01-11-2022
19:57

Rezultatele înregistrate marți în meciurile de la ora 22:00

Vezi aici cele mai importante faze.

Liverpool – Napoli 1-0 (Salah 80, D. Nunez 90+4)

Min. 90+4: GOOOL LIVERPOOL! Corner pentru „cormorani”, Van Dijk reia cu capul, Meret respinge, mingea intra în poartă, dar apare Darwin Nunez și o împinge în plasă. Golul este anulat însă pentru ofsaid la Nunez, dar este validat apoi după intervenția VAR.

Min. 80: GOOOL LIVERPOOOL! Corner pentru gazde, Darwin Nunez reia puternic cu capul, Meret respinge in extremis de pe linia porții, dar apare providențial Salah, care împinge mingea în plasă din doi metri.

Min. 53: Ostigard înscrie cu capul de la 6 metri, dar golul este anulat după 5 minute de analiză video a fazei, din cauza unui ofsaid.


Rangers – Ajax 1-3 (Tavernier 87 pen. / Berghuis 5, Kudus 29, Conceicao 89)

Min. 89: GOOOL AJAX! Conceicao reface diferența de două goluri pe tabela de marcaj.

Min. 87: GOOOL RANGERS! Tavernier transformă cu siguranță un penalty.

Min. 29: GOOOL AJAX! Kudus preia în careu, șutează la poartă, mingea este deviată și intră în plasă.

Min. 5: GOOOL AJAX! Berghuis înscrie cu un șut din apropiere, după o pasă a lui Kudus.


Bayern Munchen – Inter 2-0 (Pavard 32, Choupo-Moting 72)

Min. 72: GOOOL BAYERN! Choupo-Moting înscrie cu un șut senzațional de la peste 20 de metri, direct în vinclu.

Min. 32: GOOOL BAYERN! Pavard înscrie cu o lovituă de cap din 7-8 metri, după un corner executat de Kimmich.

Min. 10: Barella a șutat din afara careului, Mane a dus ambele mâini în față și a respins în corner. Arbitrul slovac Ivan Kruzliak nu a dat nimic, nici măcar după ce a vizionat faza pe monitor.

mane
Hențul lui Mane în careu nu a fost sancționat de arbitru

Viktoria Plzen – FC Barcelona 2-4 (Chory 52 pen., 63 / M. Alonso 5, Torres 44, 54, P. Torre 75)

Min. 75: GOOOL Barcelona! Pablo Torre a scăpat în poziţie ideală şi l-a învins pe portarul cehilor cu un şut din interiorul careului. Imediat după gol, mijlocaşul catalanilor a acuzat probleme musculare şi a ieşit pe targă.

Min. 63: GOOOL Viktoria Plzen! Adam Vlkanova a centrat perfect în careu, de unde Tomas Chory l-a învins pe Inaki Pena cu o lovitură cu capul.

Min. 54: GOOOL Barcelona! Ferran Torres a driblat cu uşurinţă doi fundaşi ai cehilor, i-a pasat lui Raphinha, care i-a retrimis mingea şi atacantul catalanilor a refăcut diferenţa de două goluri.

Min. 52: GOOOL Viktoria Plzen! Tomas Chory a executat perfect lovitura de la 11 metri.

Min. 49: Pablo Torre l-a busculat, din spate, pe Chory şi Radu Petrescu le-a acordat cehilor o lovitură de la 11 metri. Faza a fost revăzută cu ajutorul sistemului VAR, iar decizia românului a fost cea corectă.

Min. 44: GOOOL BARCELONA! Jordi Alba i-a retrimis mingea lui Ferran Torres, care a dublat avantajul catalanilor. În primă fază, reuşita fusese anulată pentru ofsaid, dar decizia tuşierului a fost anulată de sistemul VAR.

Min. 12: Tomas Chory reia cu capul o minge centrată din bandă şi loveşte bara.

Min. 5: GOOOL BARCELONA! Ansu Fati a şutat din unghi, mingea a trecut pe sub portarul cehilor, iar Marcos Alonso a reuşit să împingă balonul în poartă.


Marseille – Tottenham 1-2 (Mbemba 45+3 / Lenglet 54, Höjbjerg 90+5)

Min. 90+5: GOOOL Tottenham! În ultimele secunde de joc, Höjbjerg aduce victoria londonezilor cu un șut din afara careului și o scoate pe Marseille afară din Europa.

Min. 54: GOOOL Tottenham! Lovitură liberă executată excelent de pe aripa stângă, Lenglet câștigă duelul aerian și reia, cu capul, în colțul lung, jos, lângă bară.

Min. 45+3: GOOOL MARSEILLE! Lovitură de colț executată scurt, Veretout centrează perfect, iar Chancel Mbemba reia imparabil la colțul scurt.


Sporting Lisabona – Eintracht Frankfurt 1-2 (A. Gomes 39 / Kamada 62 pen., Muani 71)

Min. 72: GOOOL EINTRACHT! Muani înscrie cu un șut pe jos.

Min. 62: GOOOL EINTRACHT! Sebastian Coates comite henț în propriul careu și se dictează penalty. Transormă cu siguranță Kamada.

Min. 39: GOOOL SPORTING! Arthur Gomes deschide scorul cu un șut din careu, după o pasă a lui Ugarte.

01-11-2022
19:34

Echipele de start la Bayern - Inter, Viktoria Plzen - Barcelona, Liverpool - Napoli și Marseille - Tottenham

Au apărut echipele de start la Bayern – Inter, Viktoria Plzen – Barcelona, Liverpool – Napoli, și Marseille – Tottenham, meciuri care încep la ora 22:00

Bayern: Ulreich – Mazraoui, Pavard, Upamecano, Stanisic – Kimmich, Sabitzer – Coman, Gravenberch, Mané – Choupo-Moting. Antrenor: J. Nagelsmann.

Inter: Onana – Darmian, De Vrij, Acerbi – Bellanova, Barella, Asllani, Gagliardini, Gosens – L. Martinez, Correa. Antrenor: S. Inzaghi


Plzen: Stanek – Holik, Hejda, Pernica, Jemelka – N’Diaye, Kalvach – Jirka, Vlkanova, Pilar – Chory. Antrenor: M. Bilek

Barcelona: Pena – Bellerin, Pique, Marcos Alonso, Alba – Torre, Kessie, Gavi – Raphinha, Fati, Torres. Antrenor: Xavi


Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas – Fabinho, Milner, Thiago – Jones, Salah, Firmino. Antrenor: J. Klopp

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Ostigard, Kim, Olivera – Ndombele, Lobotka, Zambo Anguissa – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia. Antrenor: L. Spalletti


Marseille: P. Lopez – Mbemba, Bailly, Balerdi – Clauss, Rongier, Veretout, Nuno Tavares – Guendouzi, A. Sanchez, Harit. Antrenor: I. Tudor

Tottenham: Lloris – B. Davies, Dier, Lenglet – R. Sessegnon, Höjbjerg, Bentacur, Perisic – Lucas Moura, Kane, Son. Antrenor: A. Conte

01-11-2022
17:42

Rezultatele înregistrate marți în Grupa B. Atletico e out din Europa

Vezi aici cele mai importante faze.

Atletico a pierdut cu 1-2 pe terenul lui FC Porto și a terminat pe ultimul loc în Grupa B din Liga Campionilor. Astfel, echipa lui Diego Simeone e afară din Europa!

FC Porto și Club Brugge, ocupantele primelor două poziții, vor merge în optimile Champions League, în timp ce Bayer Leverkusen va juca barajul de calificare în optimile Europa League cu o echipă clasată pe locul 2 în această competiție.

grupa b
Clasament Grupa B

FC Porto – Atletico Madrid  2-1 (Taremi 6, Eustaquio 24 / Marcano 90+5 aut.)

Min. 90+5: GOOOL ATLETICO! Marcano înscrie în propria poartă după un corner al spaniolilor.

Min. 67: Griezmann înscrie cu un șut superb, dar golul este anulat pentru un fault comis în atac de De Paul asupra lui Galeno.

Min. 24: GOOOL FC PORTO! Eustaquio dublează avantajul gazdelor cu un șut plasat, din centrul careului.

Min. 6: GOOOL FC PORTO! Evanilson aruncă o minge pe 6 metri, de unde Taremi o trimite cu latul în plasă.


Bayer Leverkusen – Club Brugge 0-0

01-11-2022
16:23

Noapte albă la Marseille! Fanii francezi i-au șicanat cu show-uri pirotehnice pe jucătorii lui Tottenham. Video

Marseille și Tottenham joacă astăzi partida decisivă pentru calificarea în primăvara europeană. Gazdele au nevoie de victorie pentru a merge mai departe pentru prima dată în 11 ani.

Iar fanii sunt deciși să îi sprijine prin toate mijloacele. Pe o arenă care se anunță ”incendiară”, chiar dacă ”Visage Nord” al Velodromului va fi închis după incidentele de la meciul cu Eintracht Frankfurt din septembrie. Dar nu numai.

Noaptea trecută, începând cu ora 1, la fiecare două ceasuri, au pus în scenă show-uri pirotehnice, cu artificii și petarde, lângă hotelul în care erau cazați jucătorii lui Tottenham.

Rămâne de văzut acum dacă eforturile lor vor conta. Pentru că în 2019, atunci când suporterii lui Ajax au apelat la aceleași tertipuri, înaintea jocului din semifinalele Ligii Campionilor, Tottenham a mers mai departe. Și a jucat finala cu Liverpool.

Marţi, 1 noiembrie, începe etapa 6 (ultima) din faza grupelor din Champions League, cu partide din cadrul grupelor A, B, C și D, iar meciul considerat cap de afiș este Marseille – Tottenham, marile favorite la calificare din Grupa D. Şase dintre cele opt meciuri ale serii vor fi transmise la TV, în România, ca de obicei, pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Marseille – Tottenham, meciul serii în etapa 6 din grupele Champions League. Programul partidelor de azi, 1 noiembrie 2022

De departe, Marseille – Tottenham, duelul marilor favorite din grupa D, este meciul serii de marți, 1 noiembrie, în grupele Champions League. De asemenea, partidele Sporting Lisabona – Eintracht Frankfurt, Bayern Munchen – Inter, Bayer Leverkusen – Club Brugge, FC Porto – Atletico Madrid și Liverpool – Napoli se anunță interesante, chiar dacă unele dintre ele nu mai au nici o miză.

ADVERTISEMENT

Cea mai echilibrată grupă este Grupa D, unde cu 90 de minute înainte de final toate cele patru echipe au șanse reale de calificare în faza următoare sau cel puțin în următoarea etapă din Europa League. Marea favorită a grupei, Tottenham, riscă enorm să ajungă pe loc de Europa League, deși acum e pe primul loc, în cazul unui eșec la Marseille, coroborat cu victoria uneia dintre Sporting sau Eintracht Frankfurt în meciul de la Lisabona.

FC Porto – Atletico Madrid (ora 19:45 grupa B)

Bayer Leverkusen – Club Brugge (ora 19:45, grupa B)

Liverpool – Napoli (ora 22:00, grupa A)

Glasgow Rangers – Ajax (ora 22:00, grupa A)

Bayern Munchen – Inter (ora 22:00 grupa C)

Viktoria Plzen – FC Barcelona (ora 22:00 grupa C)

Marseille – Tottenham (ora 22:00 grupa D)

Sporting Lisabona – Eintracht Frankfurt (ora 22:00 grupa D)

Cine transmite la TV Marseille – Tottenham și alte cinci meciuri de marți, 1 noiembrie, din etapa 6 a grupelor Champions League

Șase dintre cele opt meciuri din data de marți, 1 noiembrie 2022, din etapa 6 a grupelor Champions League, vor fi transmise la TV. Partidele pot fi urmărite pe posturile Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport. Singurele jocuri care nu vor putea fi vizionate pe micile ecrane sunt Glasgow Rangers – Ajax din Grupa A și, surprinzător, pentru că este meci direct de calificare, Sporting Lisabona – Eintracht Frankfurt, din Grupa D.

ADVERTISEMENT

De asemenea, toată acţiunea din meciurile disputate în etapa 6 din grupele Champions League, inclusiv din cele două partide netelevizate,  va putea fi urmărită în format LIVE VIDEO dacă veți alege opțiunea de a intra pe site-ul FANATIK. Aici, în mod cert, puteți alege să urmăriți oricare dintre cele opt jocuri.

FC Porto – Atletico Madrid (ora 19:45 grupa B / Digi Sport 1, Orange Sport 2, Prima Sport 1)

Bayer Leverkusen – Club Brugge (ora 19:45 grupa B / Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport 2)

Liverpool – Napoli (ora 22:00 grupa A / Digi Sport 1, Orange Sport 2, Prima Sport 1)

Bayern Munchen – Inter (ora 22:00 grupa C / Digi Sport 2, Orange Sport 1, Prima Sport 2)

Viktoria Plzen – FC Barcelona (ora 22:00 grupa C / Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4)

Marseille – Tottenham (ora 22:00 grupa D / Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Toate informațiile despre Marseille – Tottenham, meciul serii de marți, 1 noiembrie, în etapa 6 din grupele Champions League

Înaintea ultimei runde, Tottenham este liderul Grupei D cu 8 puncte, urmată de Sporting și Eintracht, câte 7 puncte, și Marseille, cu 6 puncte. Cu o victorie francezii ar face 9 puncte și ar urca sigur pe loc de optimi Champions League. La Londra, englezii s-au impus cu 2-0 în ultimul sfert de oră, prin dubla reușită de brazilianul Richarlison, marele absent în partida retur, ca urmare a unei accidentări care îi pune sub semnul întrebării și prezența cu echipa națională la turneul final al CM din Qatar.

ADVERTISEMENT

Dacă Tottenham reușea să învingă runda precedentă acasă pe Sporting ar fi fost acum calificată, dar golul marcat de Kane în minutul 94 a fost anulat de decizia VAR pentru un henț. Englezii au mai pierdut un jucător ofensiv, accidentat, pe suedezul Kulusevski. La Marseille, orașul parcă e în stare de asediu, fiind împânzit de forțe de ordine, pentru a preveni ciocnirile între suporteri.

Tot ce trebuie să știți despre Bayern – Inter, Liverpool – Napoli și FC Porto – Atletico Madrid, partide din etapa a 6-a din grupele Champions League care se joacă marți, 1 noiembrie

Nu doar meciul direct de calificare de la Marseille este interesant din programul zilei de marți, 1 noiembrie, în grupele Champions League. Cu siguranță este și Sporting Lisabona – Eintracht Frankfurt din aceeași Grupă D, unde se va decide altă calificată, dar partida nu a intrat în grilele televiziunilor. În schimb figurează meciuri fără nici o miză, dar cu nume sonore pe firmament.

ADVERTISEMENT

Avem Liverpool – Napoli în Grupa A, ambele echipe mergând mai departe în optimi și urmând a folosi multe rezerve, Bayern Munchen – Inter, meciul primelor două locuri din Grupa C, amândouă fiind deja calificate și Viktoria Plzen – FC Barcelona, cu catalanii mergând doar în Europa League și urmând a odihni mulți titulari, printre care și golgeterul Lewandowski și FC Porto – Atletico Madrid, cu gazdele deja în optimi, iar oaspeții putând risca serios dacă nu bat și Leverkusen învinge acasă pe calificata Club Brugge de a nu mai continua nici măcar în Europa League.

ADVERTISEMENT