Fotbal international

Marteen Vandevoordt, cel mai tânăr portar din istoria Champions League! Gafă colosală la debut. VIDEO

10.12.2019 | 20:06
Marteen Vandevoordt cel mai tanar portar din istoria Champions League Gafa colosala la debut VIDEO
ADVERTISEMENT

Marteen Vandevoordt de la Genk ar putea deveni marți cel mai tânăr portar care joacă în Champions League. La 17 ani, nouă luni și 10 zile, tânărul belgian a fost titular în poarta formației lui Ianis Hagi în ultimele două meciuri și are șanse să apară în primul „11” și pentru duelul de la Napoli.


UPDATE, 10 decembrie, ora 20:07 / Tânărul Marteen Vandevoordt a comis o gafă colosală în primele minute ale meciului Napoli – Genk și polonezul Milik a deschis scorul pentru italieni.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 10 decembrie, ora 18:43 / Belgianul Marteen Vandevoordt a fost anunțat titular la Genk în meciul cu Napoli și astfel devine cel mai tânăr portar care joacă în Champions League. Puștiul de 17 ani, nouă luni și 10 zile îl depășește astfel pe conaționalul său Mile Svilar care avea 18 ani, o lună și 21 de zile în octombrie 2017 când a apărat poarta celor de la Benfica în meciul cu Manchester United.


Marteen Vandevoordt poate deveni cel mai tânăr portar din istoria Champions League

Recordul pentru cel mai tânăr portar care a jucat în Champions League este deținut, pentru moment, de belgianul Mile Svilar, care avea 18 ani, o lună și 21 de zile în octombrie 2017, când a apărut poarta celor de la Benfica în meciul cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

Locul secund într-o astfel de ierarhie îi aparține lui Iker Casillas, care a debutat în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa în 1999, contra lui Olympiacos, la 18 ani și trei luni.

Clasamentul poate avea un nou lider marți, dacă Marteen Vandevoordt va fi titular în poarta celor de la Genk în meciul cu Napoli.

ADVERTISEMENT

La 17 ani și nouă luni, belgianul a fost între buturile echipei la care este legitimat Ianis Hagi la ultimele două partide, cu Antwerp în Cupă și cu Brugge în campionat.

Conjunctura favorabilă pentru Vandevoordt

Danny Vukovic este titularul de drept al postului de portar la Genk, însă australianul s-a accidentat pe 26 iulie, după un meci amical, și problemele de la tendonul lui Ahile îl țin și acum departe de gazon.

ADVERTISEMENT

În locul său, tehnicianul lui Genk l-a folosit pe Gaetan Coucke, portar de 21 de ani. Ultimele evoluții ale belgianului au lăsat de dorit, iar antrenorul Hannes Wolf a decis să-l titularizeze pe Marteen Vandevoordt, la 17 ani și nouă luni.

Deși a luat cinci goluri în cele două meciuri în care a apărat poarta echipei sale de club, Vandevoordt are mari șanse să fie titular la Genk în meciul cu Napoli, belgienii neavând șanse nici la locul trei în grupa E.

Genk dispută partida de pe „Stadio Olimpico” din Napoli marți, de la ora 19:55, în ultima etapă a fazei grupelor din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT
Tags: