SUPERSTIŢII! MARŢI 13. Ce NU TREBUIE să faci în această zi

MARTI 13. Teama de ziua de marţi 13 este una dintre cele mai răspândite superstiţii la nivel mondial, iar românii nu au scăpat de o astfel de influenţă mistică....
13.09.2016 | 00:01
SUPERSTITII MARTI 13 Ce NU TREBUIE sa faci in aceasta zi

MARTI 13. Teama de ziua de marţi 13 este una dintre cele mai răspândite superstiţii la nivel mondial, iar românii nu au scăpat de o astfel de influenţă mistică.

MARTI 13. Temerile din jurul zilei de marţi 13 reprezintă, de altfel, o combinaţie dintre alte două superstiţii: teama de ziua de marţi şi frica de numărul 13, ambele considerate ca aducătoare de ghinion.

MARTI 13.  De ce ne este teamă de ziua de marţi

MARTI 13. După astrologia orară, ziua de marţi are „trei ceasuri rele”. Astfel, trei ore din ziua de marţi se află sub guvernarea planetei Marte, considerată de rău augur. Acest fapt transformă cele trei ore într-o perioadă de timp unde ghinionul îşi face de cap. În celelalte zile ale săptămânii, doar două ore sunt guvernate de planeta Marte.

MARTI 13. De ce ne este teamă de numărul 13

MARTI 13. Frica de numărul 13 se numeşte „triskaidekafobie”, iar frica de ziua de vineri 13 are şi ea un nume: „paraskavedekatriafobie”. Pare dificilă de pronunţat, însă se presupune că afectează aproape 20 de milioane de oameni din întreaga lume (aproape cât întreaga populaţie a României!).

MARTI 13. Persoanele superstiţioane oferă, însă, şi o serie de argumente pentru care cu toţii ar trebui să ne temem de ziua de marţi, 13.

MARTI 13. Constantinopolul a fost cucerit de otomani într-o zi de marţi, la 24 mai 1453. Suma cifrelor anului este 13. În plus, într-o zi de marţi 13, cruciaţii au cucerit acelaşi oraş, Constantinopolul, însă cu două secole şi jumătate mai devreme, în 1204. Această acţiune a fost, astfel, purtătoare de mare ghinion pentru cavalerii occidentali.

MARTI 13. Cifra 13 este, de asemenea, „acuzată” că ştirbeşte perfecţiunea numărului 12: cei 12 zei ai Olimpului, cele 12 luni ale anului, cele 12 ore ale zilei şi cele 12 ore ale nopţii, cele 12 munci ale lui Hercule şi cele 12 semne zodiacale. Se spune, de asemenea, că regele Filip al II-lea al Macedoniei a murit la scurt timp după ce a aşezat o statuie lângă cei 12 zei veneraţi de poporul său.

MARTI 13. La „Cina cea de taină” au participat 13 oameni (Iisus şi cei 12 apostoli), al 13-lea capitol al Apocalipsei vorbeşte despre Anticrist, iar în cărţile de Tarot, cartea morţii poartă numărul 13.

MARTI 13. Teama de cifra 13 este atât de mare, încât acest număr este evitat, în multe oraşe, în desemnarea unei adrese. Unele clădiri au etajul cu numărul 12 bis în loc de etajul 13, iar în avioanele multor companii nu există nici un loc cu numărul 13 pentru pasageri.

MARTI 13. Ce nu trebuie să faci în această zi

MARTI 13. Persoanele superstiţioase au, totodată, o serie de credinţe legate de ziua de marţi 13. Iată ce se spune despre această zi şi ce nu ar trebui să faci atunci:

1. Dacă un copil se naşte într-o zi de marţi 13, el va avea toată viaţa ghinion şi va muri tânăr.

2. Dacă numele unei persoane conţine 13 litere, ea va avea ghinion.

3. Nu trebuie să te căsătoreşti într-o zi de marţi 13, deoarece căsnicia ta va eşua.

4. Nu trebuie să porţi haine de culoare neagră în ziua de marţi 13, altfel vei purta doliu în curând.

5. Nu trebuie să te tunzi în această zi, altfel cineva din familia ta va muri.

6. Nu te muta într-o casă nouă într-o astfel de zi, altfel vei avea ghinion.

7. Dacă 13 persoane stau la o masă într-o astfel de zi, una dintre ele se va îmbolnăvi. O altă superstiţie spune că dacă 13 oameni se află într-o încăpere, cea care stă în dreptul oglinzii va muri.

sursa: libertatea.ro

Tags: