Fotbal international

Marți e ziua decisivă pentru Cristiano Ronaldo. Va afla dacă va face sau nu închisoare

18.01.2019 | 16:57
Marti e ziua decisiva pentru Cristiano Ronaldo Va afla daca va face sau nu inchisoare

Marți, 22 ianuarie, este ziua decisivă pentru internaționalul portughez al lui Juventus, Cristiano Ronaldo. Acesta va afla dacă va face sau nu închisoare în cazul evaziunii fiscale comise în Spania în perioada în care a jucat pentru Real Madrid. Cristiano s-a aflat în tricoul galacticilor timp de nouă ani, între 2009 și 2018, câștigând foarte multe trofee în competițiile interne și în cele internaționale.

Multă vreme Ronaldo nici nu a vrut să audă de plata acelor taxe neachitate între anii 2011/2014, valoarea lor ridicându-se la impresionanta cifră de 14,7 milioane euro, dar în cele din urmă a înțeles că este genul de situație cu care nu te poți juca sau pe care nu o poți rezolva, indiferent de numele sau de celebritatea avută și că banii trebuie plătiți statului spaniol.

Cristiano Ronaldo va merge la Madrid în fața judecătorului pentru evaziune fiscală

Pentru faptul că jucătorul a refuzat multă vreme orice fel de înțelegere valoarea sumei a crescut prin apariția penalităților, așa încât în acest moment prejudiciul exact este de 18 milioane euro. Cristiano și-a dat acceptul să achite această uriașă sumă abia după ce avocații săi i-au transmis că dacă nu o va face are în față o perspectivă deloc roză, de a fi trimis în judecată și de acolo în spatele gratiilor pentru o perioadă de câțiva ani.

Cristiano Ronaldo și-a dat într-un târziu acceptul pentru a plăti cele 18 milioane de euro, însă acum, după ce a refuzat atâta vreme orice înțelegere cu Fiscul spaniol lucrurile nu s-au oprit aici și riscul de închisoare continuă să existe. Va ști, cu siguranță, abia marți, după ce va merge la Madrid, pentru a se afla în fața judecătorului, care îi va comunica verdictul în cazul său.

Și Leo Messi a plătit, dar a primit doi ani cu suspendare

Instanța iberică are două variante. Ori va accepta ca jucătorul să plătească suma, situație în care Ronaldo tot se va alege cu o pată la cazier, pentru că i se va dicta pe lângă plata sumei o pedeapsă cu închisoare pe doi ani, care conform legislației spaniole, este cu suspendare, deci nu execută nici o zi de detenție, fie îi va respinge varianta stingerii conflictului prin achitarea sumei incriminate și atunci Cristiano poate fi trimis la închisoare, pentru o perioadă de minim doi și maxim cinci ani.

Cristiano Ronaldo evaziune fiscală. Portughezul trebuie să achite 18 milioane euro. Leo Messi a pățit la fel și are în cazier doi ani de închisoare cu suspendare
Cristiano Ronaldo evaziune fiscală. Portughezul trebuie să achite 18 milioane euro. Leo Messi a pățit la fel și are în cazier doi ani de închisoare cu suspendare

Presa spaniolă e de părere că instanța va opta pentru prima soluție, la fel cum a procedat și în cazul altor nume celebre din fotbalul iberic, în frunte cu marele rival al lui Ronaldo, argentinianul Leo Messi, care a plătit aproape 5 milioane de euro evaziunea de care a fost incriminat, dar tot are trecut la cazier doi ani de închisoare cu suspendare.