Life

Cum să-ţi alegi corect baba din punct de vedere numerologic. Semnificația primelor zile din martie

Babele sunt personaje cunoscute în mitologia românească. Ele corespund primelor nouă zile de la începutul lunii martie. Cum se alege corect Baba din punct de vedere numerologic.
28.02.2022 | 18:16
Cum sati alegi corect baba din punct de vedere numerologic Semnificatia primelor zile din martie
Cum se aleg corect Babele. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În România, babele reprezintă personaje mitologice foarte cunoscute. Ele își au originea în legenda Babei Dochia, cea responsabilă cu aducerea primăverii. Fiecare cojoc, din cele nouă pe care le dă jos, este echivalentul unei zile. Astfel, iarna este înlocuită cu un nou anotimp.

Cum se alege corect baba, din punct de vedere numerologic

Din punct de vedere tradițional, fiecare om trebuie să-și aleagă o Babă între 1 și 9 martie. În funcție de cum va fi vremea în ziua aleasă, așa-i va fi norocul pe tot parcursul anului.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi soare, persoanei respective îi va merge bine și va fi fericit. În schimb, dacă va fi frig, iar cerul o să fie întunecat, așa va fi și viitorul.

Când vine vorba de latura numerologică a Babelor, metoda de alegere este cât se poate de simplă. Baba fiecărei persoane este chiar ziua sa de naștere.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă cineva este născut pe 4 martie, atunci va avea Baba pe 4 martie. În cazul în care este ziua sa de naștere are două cifre, acestea se adună. Prin urmare, un om născut pe 16, o să aibă Baba pe 7 (1+6=7).

Tradiții și superstiții despre Babe

În Maramureș, Babele durează 12 zile. În mod simbolic, acestea reprezintă lupta care se dă între noul și vechiul an, dintre frig și cald.

ADVERTISEMENT

În unele zone ale României, în primele zile de primăvară se bate în uși pentru a goni iarna din casele oamenilor, iar în altele se lovește cu un par în pământ, ca frigul să se sperie.

În Ardeal, Babele poartă numele de „Vântoasele”, din cauza vremii care se schimbă brusc. Mai demult, ziua Babei Dochia era respectată cu strictețe. Altfel, se credea că frigul va aduce pagube mari culturilor de pe câmpuri. Despre Baba Dochia se consideră că are puterea de a salva oamenii de la înec sau de a asigura hrana necesară animalelor. 

ADVERTISEMENT