Fotbal international

Martin Odegaard, vedeta Norvegiei, anunţat de presa britanică drept înlocuitorul lui David Silva la Manchester City!

04.10.2019 | 17:22
Martin Odegaard vedeta Norvegiei anuntat de presa britanica drept inlocuitorul lui David Silva la Manchester City
ADVERTISEMENT

Martin Odegaard, starul Norvegiei, este într-o formă de zile mari în campionatul Spaniei şi asta ar putea să-i aducă mutarea carierei. Presa britanică anunţă că Manchester City e gata să facă o ofertă pentru mijlocaşul de 20 de ani care va fi titular împotriva României pe Arena Naţională. Guardiola îl vede drept înlocuitorul perfect pentru David Silva. 

Martin Odegaard, anunţat drept înlocuitorul lui David Silva la Manchester City! 70 de milioane de euro vrea să ofere Guardiola

Martin Odegaard se anunţa drept marea vedetă a fotbalului norvegian încă de la vârsta de 16 ani, atunci când a fost cumpărat de Real Madrid. Între timp însă, lumea fotbalului începuse să uite de el, mai ales că prinsese două împrumuturi nu prea reuşite în Olanda, la Heerenveen şi Vitesse. Numai că, în acest sezon, norvegianul a prins un început de sezon excelent la Real Sociedad, acolo unde a fost împrumutat din nou de “Los Merengues”.  Două goluri şi două pase decisive în şapte partide în La Liga, plus evoluţii excelente pentru Norvegia, acolo unde e titular incontestabil: a marcat şi primul său gol pentru scandinavi chiar împotriva României, la 2-2-ul de la Oslo de pe 7 iunie, când a înscris al doilea gol al gazdelor de atunci.

ADVERTISEMENT
Martin Odergaard avea 16 ani când a semnat cu Real Madrid
Martin Odegaard avea 16 ani când a semnat cu Real Madrid

Asftel că forma lui Odegaard i-a adus interesul echipelor mari ale Europei, care se bazează pe faptul că Real Madrid nu-l va chema înapoi pentru titularizare şi va prefera să-l vândă. Manchester United a început să tatoneze terenul, dar iată că acum apare “pe turnantă” chiar rivala din oraş a echipei lui Solskjaer, conaţionalul lui Odegaard. Cunoscutul cotidian Mirror anunţă că Pep Guardiola s-a decis asupra celui care va fi adus pentru a-l înlocui pe David Silva, ajuns deja la 33 de ani: Odegaard!

70 de milioane de euro este preţul pe care Manchester City este dispusă să-l plătească pentru a-l achiziţiona pe Martin, cei de la City sperând că nu vor întâmpina prea mari probleme în negocieri, mai ales şi datorită faptului că, deşi e la Real de mai bine de patru ani, Odegaard este un necunoscut, practic, pentru clubul din Madrid: a bifat doar două apariţii în tricoul “albilor”, în rest jucând doar pentru echipa B a clubului.

ADVERTISEMENT
  • 20 de milioane de euro este valoarea de piaţă a lui Odegaard, conform transfermarkt
  • 4 milioane de euro a plătit Real Madrid în 2015 pentru a-l achiziţiona pe puştiul, care avea atunci 16 ani, de la Stromgodsted (Norvegia)