Sport

Martina Navratilova a învins cancerul de două ori! Legendara jucătoare de tenis, anunț emoționant: „Credeam că nu voi vedea Crăciunul viitor”

Martina Navratilova a învins cancerul! Legendara campioană din tenis a făcut un anunț emoționant prin care a dezvăluit că a învins cancerul la sân și la gât.
21.03.2023 | 09:32
Martina Navratilova a invins cancerul de doua ori Legendara jucatoare de tenis anunt emotionant Credeam ca nu voi vedea Craciunul viitor
Martina Navratilova a învins cancerul. Veste extraordinară venită din lumea tenisului. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Martina Navratilova a învins cancerul este vestea momentului în tenisul mondial. Fosta campioană în vârstă de 66 de ani a anunțat într-un interviu pentru jurnalistul Piers Morgan că a trecut peste cancerul la sân și la gât. Campioană a 59 de turnee de Mare Șlem la simplu, dublu și dublu mixt, Martina Navratilova fusese diagnosticată cu cancer la gât la finalul anului trecut.

Martina Navratilova a învins cancerul! Anunț emoționant făcut de legendara jucătoare de tenis: „Credeam că nu voi vedea Crăciunul viitor”

Născută în Cehoslovacia, dar stabilită în prezent în SUA și cu cetățenie americană, Martina Navratilova s-a confruntat cu această boală cruntă încă din 2010 când a fost diagnosticată cu cancer la sân în fază incipientă, potrivit Daily Mail. Într-un interviu emoționant pentru jurnalistul preferat al lui Cristiano Ronaldo, Piers Morgan, legenda tenisului a anunțat că este „fără cancer”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Martina Navratilova a precizat că lupta cu cancerul a fost cea mai grea bătălie pe care a dus-o vreodată. Problemele de sănătate ale fostei campioane au determinat-o să pună pe plan secund intențiile de a adopta un copil alături de soția sa, Julie Lemigova, o fostă Miss URSS în anul 1991.

Pentru Martina Navratilova urmează două săptămâni de radioterapie pe sân, după care fosta jucătoare de tenis va încheia socotelile cu această boală cruntă. În vărstă de 66 de ani, Navratilova a învins cancerul cu care a fost diagnosticată, însă acesta a recidivat după testele medicale efectuate la finalul anului trecut. „Mă gândesc că voi vedea Crăciunul acesta, dar poate nu pe următorul”, a spus Martina Navratilova după ce fusese diagnosticată cu cancer la sân și la gât la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Martina Navratilova a învins cancerul! Vestea extraordinară a fost dată chiar de legendara jucătoare de tenis: „Să renunț nu este în ADN-ul meu”

Martina Navratilova a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân după testele medicale efectuate la finalul anului trecut. Mai exact, fosta campioană a mărturisit că medicii i-au găsit un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul în Turneului Campioanelor din noiembrie 2022.

„Cine are două tipuri de cancer în același timp? Asta devine ridicol. A renunța, a ceda, a opri, aceasta nu este o opțiune pentru mine. Să renunț nu este în ADN-ul meu”, a declarat Martina Navratilova.

ADVERTISEMENT

Din fericire, medicii i-au comunicat Martinei Navratilova că boala cu care s-a confruntat a fost stabilă. Vestea venită chiar de la legendara jucătoare de tenis a fost extraordinară pentru lumea „sportului alb”. Născută în Cehoslovacia, Martina Navratilova a fost asaltată cu mesaje de sprijin după ce anunțase că a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân.

Martina Navratilova a câștigat 59 de titluri de Mare Șlem în carieră

De-a lungul carierei care a durat aproximativ 40 de ani, sportiva născută la Praga a câștigat nu mai puțin de 59 de turnee de Mare Șlem: 18 la simplu feminin, 31 la dublu feminin și 10 la dublu mixt. A dominat tenisul în perioada 1970-1980 când s-a duelat cu marea rivală Chris Evert.

ADVERTISEMENT

Fosta jucătoare de tenis americană s-a confruntat de asemenea cu cancerul ovarian. Ultimul succes al Martinei Navratilova într-un turneu de Mare Șlem a venit în 2006 când s-a impus la dublu mixt alături de Bob Bryan.

Retrasă inițial în 1994, Martina Navratilova a revenit pe terenul de tenis de mai multe ori la începutul anilor 2000, perioadă în care a fost inclusă în International Tenis Hall of Fame. În ultimii ani, Martina Navratilova a fost analist TV.

ADVERTISEMENT
Tags: