News

Martina Navratilova, analiză pentru finala Halep – Williams! ”Simona este un adversar mai confortabil pentru Serena”

12.07.2019 | 15:17
Martina Navratilova analiza pentru finala Halep  Williams Simona este un adversar mai confortabil pentru Serena

Fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova a analizat finala din acest an de la Wimbledon, Simona Halep – Serena Williams. Ea consideră că americanca este mare favorită în acest meci deoarece se simte ca acasă pe Arena Centrală din capitala Angliei și are încă foame de trofee, dar i-a oferit câteva sfaturi și campioanei noastr prin care o poate învinge pe multipla câștigătoare de Grand Slam.

Martina Navratilova, analiză pentru finala Halep – Williams: ”Arena Centrală de la Wimbledon este a doua casă pentru Serena”

”Acest meci pentru istorie poate fi dificil pentru un sportiv, deoarece există multă presiune. Serena Williams încă mai are foame de trofee și este la un singur pas de a egala recordul de 24 de trofee de Grand Slam. Această foame și această dorință a adus-o în finala de la Wimbledon. Încă de când s-a întors pe teren, după ce a devenit mamă, gândul ei a fost doar să egaleze recodul deținut de Margaret Court”, a punctat Martina Navratilova în analiza finalei Halep – Williams.

”Aceasta va fi a treia încercare a Serenei de a egala acel record, după ce anul trecut a pierdut finalele de la Wimbledon cu Angelique Kerber și de la US Open cu Naomi Osaka. Serena este atât de mare pe Arena Centrală de la Wimbledon încât se poate spune că este a doua casă pentru ea. Dacă este sănătoasă, este foarte greu de învins. Nimeni nu are capacitatea ei de a intra în formă la un Grand Slam, iar aici a fost ajutată și de faptul că a jucat la mixr cu Andy Murray și a petrecut mai mult timp pe teren”, a mai spus Navratilova pentri site-ul oficial al WTA.

Simona Halep în timpul meciului cu Elina Svitolina din semifinalele Wimbledon 2019

”Serena face totul bine în acest moment”

”În semifinala cu Strycova, Serena a jucat atât de bine încât pe teren nu puteai vedea decât calitate. În ultimele două finale de Grand Slam, împotriva lui Kerber și Osaka, Serena s-a confruntat cu adversari incomozi, dar simt că Simona este un adversar mai confortabil pentru ea. Dar Serena știe că trebuie să lupte pentru a o bate pe Simona. Simona nu va ceda ușor”, a mai scris Martina Navratilova.

”Dacă Serena dorește să câștige, ea trebuie să continue să joace în același mod în care a făcut-o în semifinale. Ea face totul bine în acest moment, inclusiv prin mișcarea bună, ceea ce îi permite să ajungă în poziția corectă, reducând astfel erorile neforțate. Serena poate, de asemenea, împinge adversarii în spatele terenului cu ușurință. Este mai ușor pentru Serena să aibă adversari în defensivă”, consideră Navartilova.

”Nu există niciun motiv pentru care nu se poate întoarce”

”În plus, Serena nu lovește niciodată mingea de două ori în același fel, ea își pune întotdeauna adversarul în mișcare. Când Serena joacă bine, nu poți fi decât în defensivă. E greu să intri în raliuri cu ea. Și când intri în raliuri cu Serena, ea oricum te va bate pentru că are mult mai multă putere. Dacă nu va câștiga sâmbătă al 24-lea titlu de Grand Slam, ea va avea o altă șansă la US Open, iar apoi alte oportunități anul viitor. Nu există niciun motiv pentru care nu se poate întoarce la Wimbledon în vara următoare când va fi aproape de 39 de ani”, a mai notat Navratilova.

Finala Simona Halep – Serena Williams se va disputa sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00, pe Arena Centrală de la Wimbledon. Campioana noastră a susținut vineri un antrenament de o oră și jumătate.