Simona Halep

Martina Navratilova, caracterizare dură pentru Simona Halep! „Suferă de sindromul impostorului”

29.03.2019 | 17:15
Martina Navratilova caracterizare dura pentru Simona Halep Sufera de sindromul impostorului

Fosta jucătoare de tenis, Martina Navratilova i-a făcut o caracterizare dură Simonei Halep după ce românca a fost eliminată în semifinalele turneului de la Miami! Astfel, legendara Navratilova, câștigătoare de 18 ori în competiții de Grand Slam, crede că știe ce anume se întâmplă de fapt cu fostul lider mondial și de unde vin căderile lui Halep. “Sufera de sindrumul impostorului, chiar daca a castigat Grand Slam si a fost numarul 1 WTA”, a spus Navratilova în comentariul ei de la televiziunea BT Sport.

Martina Navratilova, caracterizare dură pentru Simona Halep!

Conform specialiștilor nu mai puțin de 70 la sută din oameni suferă sau au suferit la un moment dat al vieții, fără să știe, de acest sindrom. Acesta a fost descoperit în urmă cu 40 de ani și pare a fi extrem de răspândit în întreaga lume, fiind atinși și oameni obișnuiți, nu doar cei care ajung la rangul de vedete. Numele științific este Sindromul “impostorului”, iar 7 din 10 persoane au simțit în decursul vieții că nu aparțin cu adevărat unei situații sau poziții sociale și le este teamă ca alte persoane să nu descopere “cine sunt ei cu adevărat”.

De altfel, sentimentul este unul adesea resimțit de persoanele publice, deoarece acestea au parte de cea mai multă atenție din partea fanilor,fapt care le poate declanșa o emoție puternică ce se poate transforma la un moment dat în nesiguranță și teamă ca altcineva să nu afle de această slăbiciune. “Chiar daca avem impresia ca doar vedetele sunt prinse in acest cerc vicios, de a se considera, la un moment dat impostori, sindromul este la fel de bine raspandit si in randul oamenilor care nu se pot bucura de notorietate.

Martina Navratilova, caracterizare dură pentru Simona Halep! Halep
Halep putea urca pe prima poziție în clasamentul mondial

Halep, aproape de oameni

Procentul este relativ mare, aproximativ 70% dintre oameni vor simti acest lucru in decursul vietii, iar cauzele sunt diverse: de la stres, la un sir de actiuni nereusite etc. Totusi, exista cateva tehnici foarte eficiente, pe care le cercetam si le aplicam de foarte mult timp pentru a elimina emotia primordiala si profunda care provoaca aceasta reactie in lant”, a explicat Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Colegul Navratilovei, comentatorul BT Sport, David Law, crede că Simona Halep e mult mai simpatică aşa tocmai pentrucă mulţi oameni se pot regăsi in situaţia ei. “E o observatie foarte buna. O face pe Halep mai simpatica si o persoana cu care te poti identifica”, a scris acesta pe o reţea de socializare. Și răspunsurile n-au întârziat să apară. “E unul dintre lucrurile pe care le ador la ea”, a comentat un fan al Simonei Halep. “Ca cineva care a suferit de acelasi lucru, chiar pot sa ma identific cu asa ceva”, a adugat un altul.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Simona Halep în clasamentul WTA