Simona Halep

Martina Navratilova, laude pentru Simona Halep la final de sezon 2019: ”La Wimbledon a fost aproape de perfecțiune. A fost evoluția anului în tenisul feminin”

11.11.2019 | 23:12
Martina Navratilova laude pentru Simona Halep la final de sezon 2019 La Wimbledon a fost aproape de perfectiune A fost evolutia anului in tenisul feminin
ADVERTISEMENT

Legendara Martina Navratilova, câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam în carieră, a analizat, într-un interviu pentru site-ul WTA, sezonul competițional 2019 din circuitul feminin. Fosta mare jucătoare a remarcat mai multe nume în acest an competițional, printre care și pe Simona Halep.

Martina Navratilova, laude pentru Simona Halep la final de sezon 2019: ”La Wimbledon a fost aproape de perfecțiune. A fost evoluția anului în tenisul feminin”

Martina Navratilova a scos în evidență cele mai importante repere ale unui sezon 2019 extrem de spectaculos și se surprinzător în circuitul WTA. Legendara jucătoare a remarcat explozia lui Ashleigh Barty, revelația Coco Gauff, incredibila Bianca Andreescu, precum și perfecțiunea arătată de Simona Halep la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

În opinia Navratilovei, prestația Simonei Halep din finala cu Serena Williams de la Wimbledon 2019 a fost una aproape de perfecțiune. ”Prestația Simonei Halep din finala de la Wimbledon în fața Serenei Williams a fost aproape de perfecțiune, a fost evoluția anului.

În acel meci am văzut-o pe Simona jucând cel mai bun joc al ei de la început până la final. Nu a tremurat nicio clipă, nu a avut niciun game rău. A fost precum o mașinărie. Halep a știut exact ce trebuie să facă și a executat planul perfect. Este un lucru să faci un plan împotriva Serenei Williams într-o finală de turneu major, însă e altceva să reușești să faci asta. A fost o evoluție grozav”, a spus Navratilova despre jocului făcut atunci de Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, evoluție fantastică în finala cu Serena Williams

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din carieră. Simona a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon după ce a învins-o pe Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Halep și-a trecut în palmares al doilea său titlu de Mare Șlem din carieră după o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Pe atunci locul 7 WTA, Simona Halep a cedat un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam. Se întâmpla asta în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu, lăudată și ea de Navratilova

În opinia Navratilovei, Bianca Andreescu, cea pe care nu o vedea câștigând un Grand Slam în 2019, a fost implicată în meciul anului. ”În opinia mea, cel mai bun meci al anului a fost Bianca Andreescu – Serena Williams în finala US Open, doar pentru dramă și pentru că a fost atât de neașteptat. La începutul sezonului, cu siguranță nu am ales-o pe Andreescu să câștige un turneu de Grand Slam în 2019, și îmi imaginez că că nici altcineva nu a făcut acest lucru”, a spus Navratilova.