Martina Navratilova o critică pe Serena Williams după finala de la US Open 2018: “Mi-e greu să cred că poți scăpa”

Irina Aldea   
în Tenis
11/09/2018, 16:00
Martina Navratilova o critică pe Serena Williams după finala de la US Open 2018: “Mi-e greu să cred că poți scăpa” GALERIE FOTO
Martina Navratilova o critică pe Serena Williams după finala de la US Open 2018

Martina Navratilova o critică pe Serena Williams după finala de la US Open 2018. Navratilova a vorbit despre comportamentul americancei în finala de la New York.

Serena Williams a iscat un scandal uriaş la US Open 2018 după un conflict cu arbitrul portughez Carlos Ramos. Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Mouratoglou a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu.

Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală oficialului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Ramos. Portughezul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

Martina Navratilova o critică pe Serena Williams după finala de la US Open 2018

Martina Navratilova a vorbit despre comportamentul Serenei în finala de la Flushing Meadows. Acest tip de comportament nu ar trebui să existe pe un teren de tenis. Serena Williams are doar parțial dreptate. Într-adevăr, există acest dublu standard pe care îl deplânge. Asta nu se întâmplă doar în tenis. Totuși, ieșirea ei nu este în regulă. Cred că întrebarea pe care ar trebui să și-o pună jucătorii, fiind niște modele pentru noua generație, este ‘Sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?'”.

“Ramos nu avea altă variantă. Trebuia să o penalizeze. Mi-e greu să cred că după ce acuzi arbitrul că a furat poți scăpa, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dacă totuși Serena are dreptate și există discrepanțe în măsurile luate, oficialii ar trebui să analizeze atent situația și să ia măsurile cuvenite”, a declarat Navratilova pentru New York Times.

Serena Williams continuă scandalul de la US Open

Serena Williams nu recunoaște că s-a consultat cu antrenorul ei și spune că nu înțelege de ce acesta a făcut declarațiile. “Chiar i-am trimis un mesaj în care l-am întrebat despre ce vorbește. Noi nu avem niciun fel de semne, niciodată nu am discutat despre asta. Eu nici măcar nu-l chem la on court coaching. Încerc să-mi dau seama de ce a spus asta. Nu înțeleg de ce a spus-o”, a spus Serena.

Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea arbitrului portughez pentru “coaching” în finala de la US Open. Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală oficialului. Portughezul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei. La scurt timp după acest incident, imediat după ce şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în setul doi, Serena a rupt racheta cu o criză de nervi. A primit un al doilea avertisment şi, automat, i s-a dat “penalty point”. A fost un nou moment în care Serena a făcut scandal. La următoarea pauză, Serena Williams şi-a continuat războiul cu arbitrul şi a dus lucrurile mult prea departe. Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. Aceste nu a stat pe gânduri şi i-a dat un nou avertisment Serenei. De această dată a însemnat game penalty.

Închide ×