Simona Halep

Martina Navratilova, sfaturi pentru Simona Halep înainte de Wimbledon 2019: ”Trebuie să ataci, nu să joci defensiv”

29.06.2019 | 16:17
Martina Navratilova sfaturi pentru Simona Halep inainte de Wimbledon 2019 Trebuie sa ataci nu sa joci defensiv
ADVERTISEMENT

Fosta mare campioană Martina Navratilova i-a dat câteva sfaturi Simonei Halep înainte de începerea Wimbledon 2019, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Campioana noastră, care a ajuns pe locul 7 în clasamentul WTA, a jucat în această săptămână la Eastbourne, turneu de pregătire pe iarbă înainte de Wimbledon, și a fost eliminată în sferturi de finală de Angelique Kerber.

Martina Navratilova, sfaturi pentru Simona Halep înainte de Wimbledon 2019: ”Trebuie să iasă din zona ei de confort”

”Pe iarbă, trebuie să ataci, nu să joci defensiv. Jocul defensiv te ajută să câștigi pe alte suparafețe, dar nu și pe iarbă. Cred că trebuie să fie mai agresivă. Pe iarbă, așteptările sunt mai mici și ar putea să joace cel mai bun tenis. Trebuie să iasă din zona ei de confort și să fie mai agresivă. Ea știe asta, dar trebuie văzut dacă și poate să o facă”, au fost sfaturile Martinei Navratilova pentru Simona Halep înainte de Wimbledon 2019.

ADVERTISEMENT

”Merg pe mâna Serenei Williams, care a câștigat acest turneu de mai multe ori ca oricare dintre jucătoarele încă în activitate, dar mă gândesc și la Angelique Kerber, care este deținătoarea titlului”, a mai declarat Martina Navratilova, de nouă ori câștigătoare șa simplu pe iarba de la All England Club, de șapte ori la dublu și de patru ori la dublu mixt, pentru Digi Sport.

Simona Halep în timpul meciului de anul trecut cu japoneza Kurumi Nara din primul tur de la Wimbledon

Simona Halep nu este văzută cu șanse la câștigarea Wimbledonului

Simona Halep va debuta la actuala ediție de la Wimbledon împotriva bielorusei de 25 de ani Aliaksandra Sasnovich, pe care nu a mai întâlnit-o până acum. În cazul în care va trece mai departe, campioana noastră ar putea da în turul secund de Mihaela Buzărnescu, care va avea meci în runda inaugurală cu americanca Jessica Pegula. Anul trecut, Simona s-a oprit în turul trei, învinsă fiind de taiwaneza Su-Wei Hsieh.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu se simte confortabil pe iarbă o arată și predicțiile specialiștilor, care nu o văd pe Simona Halep printre favoritele la câștigarea trofeului la Wimbledon. Mai mult, un jurnalist american crede că românca va fi dezamăgirea competiției londoneze. Principalele candidate la succesul final în cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului sunt Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Serena Williams și Angelique Kerber.