ADVERTISEMENT
Sporturi

Martina Navratilova şi-a stabilit favoriţii la Roland Garros. Adversara surpriză pe care o vede pentru Simona Halep

Autor: Sorin Dumitrescu | 26.09.2020 | 11:57
Martina Navratilova şi-a stabilit favoriţii la Roland Garros. Adversara surpriză pe care o vede pentru Simona Halep
Martina Navratilova şi-a stabilit favoriţii la Roland Garros. Pe cine o vede principala rivală a Simonei Halep. Foto: Tennis World.com

Duminică, 27 septembrie, începe ultimul turneu de Grand Slam din 2020, o competiţie care tradiţional avea loc la sfârşit de mai şi început de iunie, dar ce mai e tradiţional în vremuri de pandemie? Este vorba de regalul pe zgură de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Desigur, ca şi la US Open sunt destule nume mari care nu vor fi prezente, în special în turneul feminin. Liderul mondial Ashleigh Barty, canadianca de origini române Bianca Andreescu şi japoneza Naomi Osaka sunt marile absenţe.

În aceste condiţii toate casele de pariuri au stabilit drept principală favorită pe Simona Halep, o maestră a acestei suprafeţe de joc. Cotele nu urcă la nici o agenţie mai sus de 4, dublu faţă de următoarea favorită, care pare a fi învinsa Simonei din semifinala de la Roma, Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT

Martina Navratilova crede că şi temperatura mai scăzută va fi în favoarea lui Halep

Halep se simte în largul ei pe pământul roşu de la Roland Garros, unde are un succes, în 2018 şi două finale pierdute, în 2014 cu Maria Şarapova şi în 2017 cu Jelena Ostapenko. Una dintre marile personaităţi ale sportului alb, multiplă câştigătoare de Grand-Slam-uri, Martina Navratilova o vede pe româncă drept cea mai autorizată pretendentă la coroana Openului parizian.

Însă Navratilova crede că va mai exista o jucătoare care va ieşi în prim plan şi care poate deveni singurul pericol real pentru Halep şi anume bielorusa Viktoria Azarenka, aceasta venind după o finală jucată la US Open. Argumentele în favoarea Simonei ţin şi de faptul că jocul pe zgură va şi mai lent ca în iunie, datorită temperaturii mai reci şi a faptului că mingile vor fi mai grele, exact atuurile româncei.

ADVERTISEMENT

Serena Williams sau Karolina Pliskova nu se vor simţi bine pe această suprafaţă

„Pentru prima dată, Roland Garros se joacă toamna, va fi mai frig, iar mingile vor fi mai grele și mai lente, condiții care o avantajează pe Simona Halep. În zilele reci și umede din Paris, va fi foarte greu pentru oricine să treacă de Simona Halep, care se mișcă excelent pe zgură. 

Jucătoarele de atac, ca Serena Williams și Karolina Pliskova, nu vor aprecia condițiile de toamnă, fiindcă nu vor beneficia de serviciile puternice și loviturile în forță de care dispun. Vor fi lovituri pe care le vor crede câștigătoare, dar mingile tot le vor fi returnate.

ADVERTISEMENT

Simona e în control şi a arătat asta şi la Roma

Abia am ajuns în Paris, condițiile meteo prezintă vânt și ceva ploaie, deci va fi Raiul celor care returnează bine. E turneul Simona Halep. Nu a mers la US Open, deci e fresh, iar încrederea ei este la nivel înalt după ce a câștigat două turnee pe zgură, la Praga și Roma, bifând 10 victorii consecutive.

 Această combinație, de prospețime, încredere și o serie de victorii înseamnă că este exact unde vrea să fie pentru Roland Garros. I-am urmărit câteva meciuri la Roma, arăta calmă și în control. Limbajul corpului era excelent, iar tenisul ei de asemenea. Părea că își spune: Ești în control! 

ADVERTISEMENT

Azarenka a jucat din nou o finală de Grand Slam după şapte ani

În afară de Simona Halep, Victoria Azarenka este cea mai probată jucătoare în meciuri, fiindcă a făcut finala la US Open. Doar două săptămâni mai târziu, joacă pe o altă suprafață, pe cealaltă parte a Atlanticului, dar mi se pare că va face excelent tranziția între hard și zgură. Deși zgura nu este suprafața favorită a Victoriei Azarenka, ea a crescut pe zgură și se simte confortabil pe ea. 

La WTA Roma, a ajuns până în sferturi, deși abia zburase de la New York. Iar Azarenka se hrănește din presiune. A așteptat 7 ani până a jucat iar o finală de Grand Slam și va dori acum să se întoarcă în această postură, după US Open. Dintre toate jucătoarele de pe tablou, Halep și Azarenka sunt cele mai bine plasate pentru Roland Garros. Aș fi inclus-o și pe Naomi Osaka în acest grup, dar lipsește din cauza accidentării. Dar pe o zgură lentă, umedă, Halep este favorita”. 

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!