Martina Navratilova ştie cine este urmaşa Serenei Williams: “Le puteţi compara pe cele două”

Irina Aldea   
in Sporturi
24/03/2018, 09:01
Martina Navratilova ştie cine este urmaşa Serenei Williams: “Le puteţi compara pe cele două”

Fosta mare tenismenă, cu 49 de turnee de Grand Slam cucerite în carieră (18 la simplu şi 31 la dublu) o compară pe câştigătoarea de la Indian Wells, Naomi Osaka, cu Serena Williams. “Precum idolul ei (Serena Williams), Naomi Osaka şi-a dat seama cum să-şi îmblâznească propriul joc. Le puteţi compara pe cele două, pentru că această schimbare de joc e similară cu cea prin care a trecut Serena în tinereţe. Americanca a avut mereu forţă, dar a trebuit să înveţe cum s-o controleze. Acum, Osaka, care de asemenea are multă putere în braţ, a învăţat cum să joace un tenis mai inteligent”, a spus Martina Navratilova pentru WTA.

“Osaka aşteaptă acum momentul potrivit pentru a-şi lansa lovitura. Rezultatul e că astfel a redus numărul greşelilor neforţate, care veneau pentru că se grăbea să finalizeze punctul. Această schimbare îi aduce între 10 şi 15 puncte în plus pe meci, putând fi diferenţa între a câştiga sau a pierde”, a continuat fosta mare campioană.

Naomi Osaka, prima înfrângere după mult timp

Japoneza Naomi Osaka a suferit o înfrângere usturătoare în turul secund la Miami. Campioana de la Indian Wells a fost învinsă de Elina Svitolina, ocupanta locului 4 WTA. Scorul a fost 6-4, 6-2 în favoarea Svitolinei, după un meci ce a durat o oră şi 17 minute. Pentru Osaka, aceasta a fost prima înfrângere după o serie de opt victorii la rând. Naomi Osaka (20 de ani) traversează o perioadă excelentă, impunându-se săptămâna trecută la Indian Wells, iar în această săptămână a învins-o în două seturi chiar pe Serena Williams, în runda inaugurala a turneului din Florida. Indian Wells 2018 e primul şi, deocamdată, singurul turneu WTA câştigat de sportiva japoneză. La competiţia din California, Naomi Osaka le-a invins, printre altele, pe Simona Halep, Karolina Pliskova şi Maria Şarapova.

Închide ×