ADVERTISEMENT
News

Mărturia cutremurătoare a unui protestatar care a asistat la moartea tinerei de la Capitoliu: „Puteam fi eu”

Autor: Cerasela Stafie | 07.01.2021 | 17:37
Mărturia cutremurătoare a unui protestatar care a asistat la moartea tinerei de la Capitoliu: „Puteam fi eu
Mărturia cutremurătoare a unui protestatar care a asistat la moartea tinerei de la Capitoliu: „Puteam fi eu" Colaj: Fanatik

Unul dintre protestatarii care au asistat la moartea tinerei de la Capitoliu a oferit o mărturie cutremurătoare cu privire la momentul în care femeia a fost împușcată mortal. Bărbatul recunoaște că putea să fie chiar el în locul victimei.

ADVERTISEMENT

Martorul ocular a povestit jurnaliștilor versiunea sa asupra faptelor petrecute și a recunoscut că atât el, cât și tânăra care și-a pierdut viața erau activiști pro-Trump și veniseră să conteste rezultatul final al alegerilor, invadând clădirea în care s-au întâlnit Parlamentul și Senatul.

Bărbatul a fost recunoscut din cauza șepcii pe care o avea pe cap. În timp ce se trag focuri de armă o femeie se prăbușește la pământ. Bărbatul era chiar lângă ea când a căzut și s-a aplecat pentru a o ajuta înainte de a fi întors de securitate.

Mărturia cutremurătoare a unui protestatar care a asistat la moartea tinerei de la Capitoliu: „Puteam fi eu”

Tânărul este din New Jersey și le-a povestit jurnaliștilor ce a văzut în timpul acelor evenimente. Cu privire la femeia împușcată, acesta a povestit că: „nu a ascultat ordinele.

ADVERTISEMENT

Era o tânără care trecea prin fereastră și un număr de agenți și membri ai serviciului secret strigau să se retragă, să coboare și să elibereze drumul. Nu a ascultat și, în timp ce încercam să tragem oamenii înapoi, ei au împușcat-o în ceafă.

A fugit spre mine și mi-a spus că va fi bine. Apoi a început să facă mișcări ciudate și sângele a început să iasă din gura și gâtul ei. Nu știu dacă este încă în viață sau dacă este moartă”, a povestit omul, relatează France24News.

Activistul spune că forțele de ordine au ordonat tuturor să părăsească zona. El realizează că el însuși ar fi putut fi grav rănit. „Nu am nimic. Ar fi putut să fiu eu, dar ea a trecut pe lângă mine.”

ADVERTISEMENT

Femeia despre care vorbește protestatarul se numește Ashli Babbitt și este fost militar de carieră. Ea era o aprigă susținătoare a lui Donald Trump și făcea parte dintr-un grup de activiști care au forțat intrarea în sala de ședință a Congresului .

În total, patru oameni au murit miercuri în timpul protestelor de la de la Washington. Alte 14 persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT