Carousel hot news

Mărturia cutremurătoare a unui fost terorist ISIS: “Avem soldaţi în toată Europa”

Un fost jihadist ISIS a declarat că grupul său terorist l-a trimis din Siria în Germania, spunându-i că a fost ales pentru a lua parte la valurile de atentate asupra Europei. După ce a fost...
Autor: Ionuţ Cataramă | 04.08.2016 | 00:00
Mărturia cutremurătoare a unui fost terorist ISIS:

Un fost jihadist ISIS a declarat că grupul său terorist l-a trimis din Siria în Germania, spunându-i că a fost ales pentru a lua parte la valurile de atentate asupra Europei. După ce a fost arestat, a mărturisit ce aveau de gând teroriştii.

Harry Sarfo (27 de ani) s-a născut în Germania, dar a crescut în Marea Britanie. Acest lucru însă nu l-a îmiedicat să treacă de partea Statului Islamic şi a petrecut trei luni în ascunzătoarea din Raqqa, informează Daily Mail. A fost arestat chiar atunci când a încercat să se întoarcă în Europa.

După ce a fost prins, el a acordat un interviu pentru New York Times în care a vorbit despre planurile teroriştilor. Sarfo a declarat jurnaliştilor că membrii ISIS nu mai doresc ca europenii să vină în Siria – indiferent în ce scop.

Comandantul grupului din care făcea parte i-a ordonat să se întoarcă în Europa pentru a pregăti un nou val de atentate. “El ne-a vorbit foarte deschis despre situaţie, spunând că au o mulţime de oameni în diferite ţări din Europa care aşteaptă ordinul de a-i ataca pe europeni. Iar asta a fost înainte de atacurile din Bruxelles şi Paris.”

“Mi-au spus: «Poţi să te duci înapoi în Germania? Pentru că de asta avem nevoie în momentul de faţă.» Şi mereu spuneau că au nevoie de ceva care să se producă în acelaşi timp. Doreau mai multe atacuri simultane în Marea Britanie, Germania şi Franţa.”

Sarfo, care se află acum într-o închisoare de maximă securitate din Bremen, a mai dezvăluit cât de mulţi terorişti, care au origini europene, au părăsit Siria pentru a se întoarce în locurile natale. Cât a stat în Siria, Sarfo a fost martorul antrenamentelor la care iau parte şi copii – at pentru execuţiile brutale, cât şi pentru bombardarea sinucigaşă.

Sarfo s-a alăturat grupării teroriste deoarece s-a simţit atras de ideologia ISIS şi de idealul de a uni oamenii sub un singur drapel, dar de asemenea, le-a spus liderilor că nu este pregătit să ia parte la atentate.

El s-a radicalizat după ce a fost forţat să părăsească Marea Britanie în 2010 şi după ce a fost arestat în Germania sub acuzaţia comiterii unui jaf. În Închisoare, Sarfo a intrat în contact cu un membru Al-Qaeda care se ocupa de recrutarea teroriştilor. În acest fel, a reuşit să se alăture Statului Islamic.

Sursă: www.click.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!