ADVERTISEMENT
News

Mărturia unei femei infectate cu SARS-COV-2, internată la Institutul Marius Nasta: ”Nu mă gândeam că mai scap”

Autor: Alexa Serdan | 15.07.2020 | 23:28
Mărturia unei femei infectate cu SARS-COV-2, internată la Institutul Marius Nasta: ”Nu mă gândeam că mai scap”
Mărturia unei femei infectate cu SARS-COV-2, internată la Institutul Marius Nasta: ”Nu mă gândeam că mai scap”. Sursa foto: hepta.ro

O femeie care a ajuns la Terapie Intensivă la Institutul Marius Nasta din București a făcut o mărturie șocantă legat de coronavirus. Pacienta spune că a respectat toate măsurile impuse de autorități și nu știe cum a ajuns să fie diagnosticată cu SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT

Pacienta a mărturisit că a început să se simtă rău și până nu a ajuns la spital nu și-a dat seama că a fost infectată cu noul tip de coronavirus. Femeia spune că a fost atât de grav încât nu mai spera că va scăpa cu viață, însă medicii au făcut tot posibilul pentru a o scoate din starea critică.

„Pacient în România”, campania începută zilele trecute de postul de televiziune DIGI 24 a dezvăluit mărturia femeii infectate cu COVID-19, dar și cum reușesc infirmierele să reziste în costumul de protecție atâtea ore. Un medic vorbește despre numărul mare de decese.

ADVERTISEMENT

Pacientă de la Marius Nasta, mărturie șocantă după ce s-a infectat cu COVID-19

Pacientă: Să respecte regulile, că într-adevăr există COVID.
Reporter: Cât de rău ați fost?
Pacientă: Rău de tot, nu puteam nici să mă țin pe picioare, nici nu mă gândeam că mai scap. Acum sunt mai bine.
Reporter: Ce le-ați spune celor care sunt afară?
Pacientă: Să se protejeze, să țină masca la gură, există virusul.
Reporter: Bănuiți de unde ați luat virusul?
Pacientă: Nu știu doamnă, m-am trezit așa, cu amețeală, dureri de cap, vomă, deranjată la stomac… Am zis că tot îmi revin. Până n-am plecat de acasă nu mi-am revenit.
Reporter: Ați respectat toate măsurile?
Pacientă: Toate măsurile, de unde am luat nu știu.

Cristian Popa, unul dintre medicii care lucrează la Terapie Intensivă la Marius Nasta spune că foarte multe persoane care ajung aici pierd lupta cu boala nemiloasă, foarte puțini pacienți plecând acasă pe propriile picioare după ce reușesc să învingă boala.

ADVERTISEMENT

„Această boală există și e nemiloasă, și văd că foarte mulți tineri – domnul are 42 de ani -, foarte puțini au plecat din terapie”, a declarat acesta, potrivit sursei menționate anterior.

Cât despre numărul persoanelor care reușesc să învingă boală și sunt externate, medicul spune că din păcate, este vorba de un număr destul de mic. Peste 50% dintre pacienții care ajung la Terapie Intensivă, în stare gravă, și care sunt transferați pe secție, pierd lupta cu virusul.

ADVERTISEMENT

„Peste 50% dintre cei externați din terapie, au fost externați prin deces”, a completat doctorul Cristian Popa care precizează că o singură infirmieră se ocupă de 6 pacienți, cadrele medicale ajungând în cele din urmă la epuizare.

În prezent, la Institutul Marius Nasta sunt ocupate toate cele 6 paturi de la Terapie Intensivă, pacienții rugându-i pe cei de acasă să se protejeze, să poartă mască și să păstreze distanța socială pentru că virusul chiar există.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!