Nicio categorie

Mărturie-şoc: “Francezii dau vina mereu pe negri!”

Benoit Assou-Ekotto, titular în naţionala Camerunului la primul meci de la Mondial, are în spate o poveste aparte. Fundaşul stînga de 30 de ani s-a născut şi a crescut în Franţa, dar acest...
18.06.2014 | 12:54
Mărturie-şoc:
NATAL, BRAZIL - JUNE 13: Benoit Assou-Ekotto of Cameroon holds off Paul Aguilar of Mexico in the first half during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Mexico and Cameroon at Estadio das Dunas on June 13, 2014 in Natal, Brazil. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
ADVERTISEMENT

Benoit Assou-Ekotto, titular în naţionala Camerunului la primul meci de la Mondial, are în spate o poveste aparte. Fundaşul stînga de 30 de ani s-a născut şi a crescut în Franţa, dar acest lucru nu l-a împiedicat să refuze naţionala “cocoşilor galici”, iar acum bifează al doilea turneu final de CM în tricoul “leilor neîmblînziţi”.

Jucător cu 22 de selecţii la echipa naţională, Assou-Ekotto, care evoluează de opt ani în Anglia, a vorbit într-un interviu oferit BBC despre motivele care l-au determinat să opteze pentru Camerun în detrimentul Franţei. “Cînd naţionala lor pierde sau are un rezultat prost, încep să spună că sînt prea mulţi jucători negri, musulmani şi chestii d-astea. Nu-mi place aşa ceva. Pentru mine, nu există niciun motiv ce m-ar putea face să joc pentru o asemenea ţară“, a spus jucătorul lui Tottenham. Acesta mai crease controverse în 2010, cînd într-un interviu apărut în The Guardian a explicat diferenţa dintre francezi şi englezi: “Să joc pentru Camerun e un lucru natural, normal. Nu am niciun sentiment pentru Franţa. Cînd oamenii întreabă pe cineva din generaţia mea de unde sînt, ei vor răspune Algeria, Maroc, Camerun şi tot aşa. Ce m-a uimit în Anglia e că atunci cînd oameni ca Lennon sau Defoe (n.r. – coechipieri de culoare ai lui Ekotto la Tottenham de naţionalitate engleză) acelaşi lucru, ei spun: . Ăsta e unul din lucrurile care-mi plac în Anglia“.

ADVERTISEMENT

P: Înregistrează-te acum la Sportingbet şi primeşti un Free Bet de 400 lei!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri