Sport

Mărturie șoc! Fost jucător al lui Dinamo, înjunghiat cu sabia: „Țâșnea sângele din mine ca din cișmea! Sabia a trecut la 1,5 milimetri de inimă!”

Laurențiu Lică (45 de ani), fost atacant la Dinamo, a făcut mai multe dezvăluiri macabre, despre cum nașul său de cununie l-a înjunghiat cu sabia.
18.10.2021 | 16:50
Marturie soc Fost jucator al lui Dinamo injunghiat cu sabia Tasnea sangele din mine ca din cismea Sabia a trecut la 15 milimetri de inima
Mărturie șoc! Fost jucător al lui Dinamo, înjunghiat cu sabia: „Țâșnea sângele din mine ca din cișmea! Sabia a trecut la 1,5 milimetri de inimă!”
ADVERTISEMENT

Incidentul terifiant a avut loc în seara de 9 mai 1997, în barul „Caprice” din București. La acel moment, Laurențiu Lică evolua pentru austriecii de la Donawitzer SV Leoben și, peste trei zile, urma să meargă în Croația pentru a negocia cu Hajduk Split.

În acea noapte, Dumitru Florian, nașul de cununie al lui Laurențiu Lică, și interlopul Fane Căpățână, care era însoțit de mai mulți membri ai familiei sale, au fost la barul „Caprice” pentru a se răzbuna pe Alexandru Lică, zis „Belmondo”, și familia acestuia. Totul după ce Marian Dumitru, socrul lui Fane Căpățână, ar fi fost bătut de tatăl lui Laurențiu Lică.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Lică, înjunghiat cu sabia de către nașul de cununie

În încăierarea de la bar, Laurențiu Lică a fost tăiat de șapte ori de către Dumitru Florian, care, ulterior, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Un an mai târziu, și Fane Căpățână a fost arestat.

„Tatăl meu a fost mai mult decât un interlop, a fost un lider, la un nivel înalt. Au vrut să-i demonstreze ceva tatălui meu și m-au atacat pe mine. (n.r. Tatăl nașului) nu a fost bătut, nu poți să bați un om bătrân.

ADVERTISEMENT

L-am gonit, ne-am înjurat, și a plecat acasă. Acum, ce le-o fi spus ei copiilor… au venit hotărâți, m-au găsit pe mine în bar, un copil de 20 de ani. Eram singur.

Dacă era să-l fi bătut noi pe taică-su, nu era normal să ne punem în gardă? Dar eu eram singur în cafenea! Ei trebuia să fi înțeles că nu s-a întâmplat nimic, altfel ne-am fi pus în gardă, ne-am fi pregătit.

ADVERTISEMENT

Eram în bar, jucam biliard cu un prieten, și au venit 15 inși. Au tăbărât pe mine, un copil de 20 de ani. Atunci jucam în Austria, aveam ofertă de la Hajduk Split, din Croația. S-a întâmplat vineri, luni urma să merg la Split să-mi negociez contractul.

Au intrat peste mine, direct cu bătaie. Dacă mă taiau sau mă băteau, ok, găseam și noi o modalitate să ne răzbunăm. Dar fostul naș a înfipt sabia în mine! Ăștia erau oameni de iertat? Am scăpat ca printr-un miracol.

ADVERTISEMENT

Unul m-a tăiat la arcadă, mi-a tăiat o venă, mi-au perforat plămânul, sabia a trecut la 1,5 mm de inimă. Norocul meu a fost că nu mi-am pierdut cunoștința. Mi-au dat cu bâte în cap. 

Când au plecat, m-am ridicat râzând, dar țâșnea sângele din mine ca din cișmea. Încă un noroc: nu am intrat în panică. La cum pierdeam sângele, dacă-mi pierdeam cunoștința nu mă mai trezeam.

Am ieșit din cafenea plin de sânge, a venit un părinte al unui copil de la Dinamo și întreabă: «Lică, ce e cu tine așa?» M-a băgat în mașină și m-a dus la spitalul Floreasca”, a declarat Laurențiu Lică, pentru GSP.

ADVERTISEMENT