News

Mărturii cutremurătoare ale unui român din Viena: “Trăgea într-o femeie care alerga cu un copil în brațe”

03.11.2020 | 14:14
Marturii cutremuratoare ale unui roman din Viena Tragea intro femeie care alerga cu un copil in brate
ADVERTISEMENT

Constantin Alin este managerul general al echipei FC Valahia Viena și este stabilit în Capitala Austriei. Bărbatul a povestit care a fost impactul atentatelor asupra oamenilor, a vorbit despre planificarea respectivului atac și momentele de groază pe care le-a văzut.

Românul menționează că nimeni nu s-a așteptat la așa ceva și că momentul a fost cel mai nepotrivit posibil. Luni a fost ultima zi înainte de carantină pentru austrieci, iar vremea a ținut cu ei, motiv pentru care străzile erau pline de oameni.

ADVERTISEMENT

Tragedia care a urmat a șocat întreaga lume. Alin Constantin a povestit că a hotârât să părăsească zona respectivă cu doar o jumătate de oră înainte de debutul atacului terorist. Acesta a descris pe larg atmosfera din Viena într-un interviu pentru Sport.ro.

Mărturia înfiorătoare cu privire la atacurile din Capitala Austriei a unui român stabilit în Viena

„Aveam un coleg care lucra în zona respectivă și care ne tot trimitea permanent tot felul de poze și video și s-a instalat oarecum groaza. Țoață lumea își întreabă cunoscuții dacă sunt ok. Nimeni nu se aștepta, aici, în Austria și Viena, comunitatea musulmană e foarte bine văzută și foarte bine tratată. Nimeni nu s-ar fi așteptat la un asemenea atac.

ADVERTISEMENT

A circulat aseară un video care ulterior a fost scos. La un moment dat alerga o femeie cu un copil în brațe și tipul respectiv trăgea în ea. E groaznic și e încă sentimentul de teamă, pentru că încă nu au fost prinși toți. Unul este închis complet, am înțeles că armata a fost mobilizată. S-a instalat o teamă.

Austria poate a primit foarte ușor valul ăsta de imigranți și deja sunt foarte mulți. Mă refer la cei veniți din Siria, Afganistan etc. Marea majoritate sunt deja recalcitranți și atacul ăsta cred că e un semn de alarmă. Cred că ar trebui să fim mai selectivi, sper ca în Romania să nu se întâmple așa ceva pe viitor.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc lui Dumnezeu eu am fost în oraș cam cu jumătate de oră mai devreme și când am ajuns acasă am început să primesc video. Mulțumesc lui Dumnezeu că am plecat mai devreme, se putea întâmpla oricui. Orașul era plin, oamenii au ieșit pentru o ultimă seară, iar centrul orașului și zona respectivă e permanent plină de oameni. În primele minute oamenii nu au realizat ce se întâmplă, ei stăteau și se uitau.

Repet, nimeni nu se aștepta la așa ceva în Viena. Alergau pe stradă și îi împușcau la întâmplare. Unul dintre băieții care joacă la noi la echipă lucrează în zona respectivă și el ne-a anunțat primul ca să stăm în casă, să fim în siguranță. Zona centrală a fost sigilată de poliție și am înțeles că în acest moment controlează bloc cu bloc, scară cu scară și încearcă să identifice.

ADVERTISEMENT

În Viena tot ce înseamnă sinagogi și scoli evreiești sunt mereu sub pază. Chiar și restaurantele evreiești au de multe ori pază. Efectiv, restaurantele care au fost acolo s-au închis în acel moment și țoață lumea a încercat să elibereze străzile pentru a ușura misiunea poliției. Erau mii de oameni în centrul orașului la ora respectivă. Era și foarte cald, cred că vreo 20 de grade.

Problema a fost că după tot atacul din centrul orașului, au început atacuri în alte 6 zone. La un moment dat, știu că s-a închis o stație de metrou și era un video cu poliția în timp ce intra în subteran. Momentan nu sunt vești despre ce s-a întâmplat acolo, să sperăm că nu sunt și mai mulți morți.

La vreo jumătate de oră după atacul din centru, încet-încet s-au auzit focuri și din alte zone. În districtul 11 sunt cei mai mulți români și când s-a auzit că se trage acolo a fost o panică foarte mare. 60% din comunitatea noastră trăiește acolo, dar până acum nu am auzit de vreun român să fi fost rănit.”, este declarația completă a bărbatului pentru sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT
Tags: