News

Mărturii cutremurătoare după sinuciderea lui Florin Zalomir. Ce l-a determinat pe fostul sportiv să-și pună capăt zilelor

Apar mărturii cutremurătoare după sinuciderea lui Florin Zalomir, un eveniment care a șocat lumea sportului din România. Ce probleme ar fi avut marele campion la scrimă.
03.10.2022 | 17:14
Marturii cutremuratoare dupa sinuciderea lui Florin Zalomir Ce la determinat pe fostul sportiv sasi puna capat zilelor
Apar mărturii cutremurătoare după sinuciderea lui Florin Zalomir. Sursa foto: Federația Română de Scrimă
ADVERTISEMENT

O veste teribilă a șocat, luni, lumea scrimei din România. Florin Zalomir, multiplu medaliat internațional, și-a pus capăt zilelor. Lângă acesta a fost găsită și o armă de foc.

Apar mărturii cutremurătoare după sinuciderea lui Florin Zalomir. Ce l-ar fi putut determina pe fostul sportiv să-și pună capăt zilelor. Ce spune un fost coleg

Fostul vicecampion olimpic de la Londra în 2012 alături de echipa României a fost găsit împușcat în cap. Descoperirea a fost făcută de o femeie, cea care a sunat la 112.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu se cunosc date care să indice motivul pentru care Florin Zalomir ar fi recurs la acest gest extrem. În vârstă de 41 de ani, acesta lucra ca ofițer în cadrul Jandarmeriei Române.

Au apărut și o serie de declarații făcute de cei care l-au cunoscut pe fostul sportiv. Un fost coleg al acestuia, Rareş Dumitrescu, în prezent antrenor al lotului feminin de sabie, a spus că nu se aştepta ca acesta să comită un asemenea gest.

ADVERTISEMENT

Dumitrescu dezvăluie că Zalomir nu a avut deloc o viață ușoară. Acesta a fost plecat și în Legiune câțiva ani. În prezent, ar fi avut și probleme de familie, despre care nu a dorit să discute.

”Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi ca antrenori la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El nu a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiune câţiva ani de zile.

Era un sportiv de perfomanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta. A ales Jandarmeria acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea, după ce încheiase un ciclu cu Bianca Pascu, care a renunţat la sport, şi nu a vrut să înceapă cu alţi copii.

ADVERTISEMENT

El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care de câteva săptămâni s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ”, a spus Rareş Dumitrescu, conform Agerpres.

Zalomir s-ar fi aflat într-un program de consiliere la locul de muncă

Potrivit Știri TVR, Zalomir ar fi traversat un moment critic anul trecut, când a divorțat. Din acest motiv ar fi suferit o depresie.

El a fost trimis în programul de consiliere de psihologul unității la care lucra, programul fiind destinat jandarmilor care au diverse probleme și prin consiliere se încearcă ajutorarea lor.

ADVERTISEMENT