Fotbal intern

Mărturii din INFERN! Reacţiile lui Lăcătuş, Gardoş şi Ganea, fotbaliştii care şi-au nenorocit adversarii

De-a lungul anilor, mai multe accidentări groaznice, desprinse parcă din infern, au zguduit fotbalul românesc. Ilie Balaci, Emil Săndoi, Vasile Ardeleanu, Florin Costea, Cosmin Băcilă sau Dan...
29.10.2014 | 23:46
Marturii din INFERN Reactiile lui Lacatus Gardos si Ganea fotbalistii care siau nenorocit adversarii

De-a lungul anilor, mai multe accidentări groaznice, desprinse parcă din infern, au zguduit fotbalul românesc. Ilie Balaci, Emil Săndoi, Vasile Ardeleanu, Florin Costea, Cosmin Băcilă sau Dan Roman au suferit cumplit după intrări dure ale adversarilor, iar cei mai mulţi dintre ei nu au mai revenit niciodată la nivelul care i-a consacrat. FANATIK.RO vă oferă reacţiile “călăilor” acestora, unii nume grele precum Marius Lăcătuş sau Florin Gardoş.

Arezanov şi Petrache, celebri pentru faulturi oribile

“N-a fost un fault intenţionat, Ilie Balaci era idolul meu la acea vreme”, a spus în urmă cu cîţiva ani Grigore Arezanov, fost fotbalist la Baia Mare despre intrarea dură asupra lui Ilie Balaci care, în cele din urmă, a dus către un final prematur de carieră pentru “Minunea Blondă”. A fost prima accidentare groaznică din fotbalul românesc, urmată de cea a lui Emil Săndoi. “Era pe finalul meciului. Oltenii au avut o lovitură liberă de pe la 25-30 de metri, Craioveanu, parcă, i-a mişcat mingea lui Săndoi, moment în care eu am ieşit din zid la întîmpinare. Aproape de minge m-am întors cu spatele şi am întins piciorul, iar el m-a izbit în talpă. Am auzit trosnetul oaselor, fractură de tibie şi peroneu. Îmi pare rău şi acum de ce s-a întîmplat şi jur că nu am avut nici cea mai mică intenţie să-l rup!“, spunea Marin Petrache despre accidentarea lui Emil Săndoi.

Lăcătuş l-a nenorocit pe Ardeleanu

În 1999, atacantul Stelei, Marius Lăcătuş, a fost autorul unui atac brutal asupra băcăuanului Vasile Ardeleanu, despre care a vorbit ulterior. “Am încercat prin toate mijloacele să-l ajut, i-am trimis bani, i-am aranjat să facă recuperarea la Bucureşti, îi plăteam eu cazare, masă, tot. Numai că el n-a mai fost de găsit. Am luat legătura cu conducerea de atunci a clubului şi îi trimiteam sume importante de bani prin cei de la club. Nu vreau să le dau numele acum. Cred că nici n-au ajuns banii la Ardeleanu. Nici nu avea el contractul cîţi bani i-am dat eu. Aşa au stat lucrurile”, Marius Lăcătuş despre accidentarea lui Vasile Ardeleanu.

Costea, scos din circuit de Brăneţ

O perioadă, accindetările horror provocate în Liga 1 au dispărut, însă ele au revenit în actualitate o dată cu faultul groaznic care l-a scos din circuit pe Florin Costea pentru mai mult timp. În primăvara lui 2010, atacantul Craiovei, aflat în formă maximă, a fost lovit dur de portarul Iaşiului, Brăneţ. “Sînt şocat de ce a păţit Florin! Eu nu am accidentat niciun jucător în cariera mea. Evit chiar şi intrările cu talpa ori genunchii înainte, la care apelează mulţi portari. În plus, sînt precaut şi cînd sînt ultim apărător, pentru a evita vreo eliminare. Am revăzut de multe ori faza duelului cu Florin, în care se vede clar că am lovit mingea. Recunosc, a fost fault, pentru că în plonjonul meu i-am prins piciorul. Nu a fost însă nimic intenţionat“, spunea Cristi Brăneţ la scurt timp după ce i-a rupt ligamentele încrucişate lui Costea.

Regretele lui Gardoş

Un an şi jumătate mai tîrziu, stelistul Florin Gardoş i-a provocat o dublă fractură de tibie şi peroneu lui Cosmin Băcilă, unul dintre cei mai în formă fotbalişti ai Pandurilor din acea vreme, care ulterior a fost scos din circuit. “Îmi pare foarte rău că l-am accidentat pe Cosmin. Nu am avut nici cea mai mică intenţie să-l lovesc. Am trecut şi eu prin astfel de momente şi nu doresc nimănui să păţească ceea ce a păţit el. Am fost azi la spital, am stat de vorba cu el şi mi-a spus că nu îmi poartă ranchiună. Mă rog la Dumnezeu să se facă bine cît mai repede“, a fost reacţia lui Florin Gardoş după ce l-a accidentat pe Băcilă.

Dan Roman, ultima victimă a infernului accidentărilor

Ultima accidentare horror înaintea celei a lui Nicuşor Bancu, a avut loc acum aproximativ un an, cînd atacantul lui Gaz Metan Mediaş, Dan Roman, a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu după o intrare din spate a lui Ciprian Dinu. “E cel mai delicat moment din cariera mea pentru că este pentru prima dată cînd accidentez mai grav pe cineva. Nu am avut nicio intenţie să-l lovesc pe Dan Roman! Sper să-i dea Dumnezeu putere să se refacă cît mai repede. Îmi pare rău, mai ales că am fost şi coechipieri în trecut la Rîmnicu Vîlcea. Mi-am cerut scuze, dar acum numai în pielea lui să nu fii! Nu a fost un atac brutal, nu ar trebui să primesc multe etape de suspendare. Eu am atacat mingea. Lui Dan Roman i-a rămas piciorul înfipt în gazonul care era îngheţat şi s-a făcut o pîrgie acolo pentru că eu doar cu pulpa am aterizat pe el. Nu l-am lovit cu gheata, drept dovada că am atins şi mingea“, a declarat Ciprian Dinu despre intrarea la Dan Roman.

Ganea a încheiat cariera unui scoţian

Un alt episod regretabil s-a petrecut la nivelul echipei naţionale. Într-un amical jucat de România în 2004 în Scoţia, Ionel Ganea i-a făcut praf genunchiul lui John Kennedy, un tînăr fundaş al britanicilor. După mai multe tentative de revenire, scoţianul a trebuit să se retragă definitiv în 2009, la 26 de ani. “Nu ştiu cît de gravă este accidentarea lui Kennedy, dar, dacă este ceva serios, atunci bineînţeles că îi cer scuze. Nu l-am lovit intenţionat. M-am gîndit că eu am fost faultat, dar nu am auzit fluierul şi atunci am încercat să cîştig mingea corect. Nu am vrut să îl faultez şi sper că nu este grav”, spunea Ionel Ganea în 2004, după accidentarea lui John Kennedy.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!