News

Mărturii înfiorătoare din China despre COVID-19! Oameni dispăruți și arestați de autorități în timpul pandemiei

11.05.2021 | 18:01
Marturii infioratoare din China despre COVID19 Oameni disparuti si arestati de autoritati in timpul pandemiei
Câțiva chinezi au acuzat în termeni duri autoritățile pentru felul în care a fost gestionată pandemia. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai multe mărturii înfiorătoare din China despre COVID-19 și-au făcut apariția în ultima perioadă. Concret, la mai bine de un an de zile de la apariția pandemiei de coronavirus, câțiva localnici din Wuhan și-au făcut curaj și au transmis felul în care autoritățile au abordat problema atunci. 

N-au lipsit acuzele în termeni duri, dar și semnele de întrebare ridicate de aceștia. Chinezii spun că au fost închiși forțat în case și n-au avut voie să povestească nimănui ceea ce se petrece.

ADVERTISEMENT

Timp de 76 de zile, mai mult de 11 milioane de persoane au primit ordin să nu părăsească apartamentele și casele în care locuiau.

Mărturii înfiorătoare din China despre COVID-19

Cu greu, oamenii ieșeau pentru a face rost de alimente sau medicamente. Autoritățile au încercat în acest fel să oprească răspândirea virusului despre care nu se știau prea multe la acel moment.

ADVERTISEMENT

Interesant este că cei care au acceptat să stea de vorbă cu o echipă de jurnaliști din Statele Unite ale Americii au făcut-o sub protecția anonimatului.

Sursa foto – hepta.ro

Oamenii spun că, în prezent, China descoperă zeci de noi cazuri de coronavirus în fiecare zi, dar acestea nu sunt raportate în mod oficial. De altfel, FANATIK a scris AICI cum Wuhan, orașul din care a plecat COVID-19, nu a mai avut nici măcar un caz în ultimul an de zile.

ADVERTISEMENT

Metropola nu este singura în această situația. Chinezii transmit date puține către Organizația Mondială a Sănătății și experții din domeniu spun că acestea sunt incomplete.

Ce spun chinezii despre debutul pandemiei de coronavirus

Emily Feng a petrecut mai multe zile în China și a încercat să afle cum au trăit localnicii debutul pandemiei de COVID-19. A descoperit o adevărată Cosa Nostra, o tăcere ciudată impusă de autorități.

ADVERTISEMENT

„Anul trecut Wuhan era un oraș fantomă. Nu erau oameni pe străzi. Când aceștia s-au aventurat afară, mulți au decis totuși să poarte costume complete. 

Sursa foto – hepta.ro

Organizația Mondială a Sănătății are o echipă de oameni de știință în Wuhan chiar acum. Și săptămâna viitoare, vor începe o investigație asupra originilor coronavirusului. Vor căuta să înțeleagă cum virusul a făcut saltul către oameni și vor vizita locuri precum piața de fructe de mare Huanan din Wuhan, unde se crede că au apărut primele grupuri de infecții la oameni.

Dar nu este clar cât vor găsi. Această piață a fructelor de mare, de exemplu, a fost deja în cea mai mare parte incinerată, iar echipa OMS va trebui să facă față presiunii politice atât din SUA, cât și din China, deoarece există această teorie specială a conspirației virusului, care a fost într-adevăr pusă în practică în China, în special în Wuhan”, a explicat femeia.

Chinezii au dat vina pe americani

Culmea, autoritățile chineze au spus că virusul a plecat din Statele Unite ale Americii. Au existat mai multe informații neoficiale în acea perioadă. Unele au avut legătură cu Jocurile Olimpice de Tineret desfășurate în Wuhan, altele cu importurile de alimente.

De altfel, chiar presa de la Beijing a transmis că virusul a ajuns în China pe diferite pachete de alimente pe care țara le cumpăra de afară.

Sursa foto – hepta.ro

Și înalți oficiali chinezi au sprijinit activ teoria conform căreia virusul a fost de proveniență american. Între timp, fosta administrație Trump a dat și ea vina pe China pentru pandemie.

„Localnicii sunt împărțiți. Mulți oameni vor să meargă mai departe, dar alții încă își aduc aminte cu tristețe. Fiul doamne Zhong, așa vrea să fie numită, a murit la începutul lunii februarie a anului trecut, deoarece niciun spital nu l-a primit”, a mai spus Feng

Acuze dure ale chinezilor la adresa autorităților

Nu este singura care a acceptat să povestească cele petrecute în China. De-a lungul timpului mai mulți oameni au încercat să transmită lumii situația exactă.

„Zhong spune că autoritățile trebuie să servească oamenii, dar nu au fost transparente cu privire la gravitatea virusului.

Sursa foto – hepta.ro

Și poate dacă ei ne-ar fi spus și aveam măsurile de sănătate potrivite, poate fiul meu ar mai fi în viață. Și, de asemenea, este clar că Beijingul este foarte sensibil la acest tip de critică. La faptul că nu a gestionat deloc bine debutul pandemiei.

Au fost arestați oamenii care au criticat deciziile autorităților. De exemplu, Fang Bin, un om de afaceri local care a documentat unele dintre aceste nenorociri, a dispărut pur și simplu”, a continuat să traducă Feng ceea ce spunea femeia intervievată.

Câte cazuri de coronavirus au fost raportate în China

Interesant este că de-a lungul timpului, China a precizat că a avut numai 90.783 de cazuri de coronavirus. 85.845 de oameni s-au vindecat, în timp ce 4.636 au murit.

Sursa foto – hepta.ro

Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost raportate în Hubei, acolo unde 68.158 de persoane s-au îmbolnăvit. În acest moment, conform datelor disponibile pe internet ar mai exista 302 de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării. Toate sunt situații aflate sub control și nu prezintă probleme medicale grave.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!