News

Mărturii înfiorătoare în cazul medicului Florian Robe de la Maternitatea Polizu. ”Femeia trăia cu un făt mort în pântec, știind că este viu”. Prima decizie în privința doctorului

Medicul ginecolog Florian Robe este vizat de acuzații noi, lansate de o femeie care susține că a rămas traumatizată din cauza acestuia.
10.10.2022 | 10:53
Marturii infioratoare in cazul medicului Florian Robe de la Maternitatea Polizu Femeia traia cu un fat mort in pantec stiind ca este viu Prima decizie in privinta doctorului
Medicul ginecolog Florian Robe este vizat de mai multe acuzații grave. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită în Germania l-a acuzat pe Florian Robe că i-a ascuns adevărul cu privire la sarcina ei. Mai exact, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu ar fi făcut o eroare medicală gravă.

Patru femei îl acuză pe Florian Robe

Mai multe detalii în acest sens a oferit avocatul Adrian Cuculis, care o va reprezenta în instanță pe femeie căreia Florian Robe i-a spus că bebelușul ei era mort, când de fapt era viu.

ADVERTISEMENT

A patra persoană care se consideră victima doctorului Robe de la Polizu. În urmă cu mai multă vreme, doctorul ar fi scanat ecografic sarcina în mod greșit, iar în luna a 7-a de concepție nu le-ar fi spus părinților nimic.

Acest lucru ar fi dus la decesul fătului, iar cu o constatare făcută după mai multe zile, femeia trăia cu un făt mort în pântec, știind de fapt că este viu.

ADVERTISEMENT

Deși familia ar fi cerut cadavrul în mod expres, medicul ar fi refuzat absolut să le dea copilul. Și ar fi refuzat și să elibereze certificat constatator al decesului”, a declarat avocatul Adrian Cuculiș, conform ziare.com.

Medicul a revenit în maternitate

Apărătorul mamei care informate că bebelușul era mort, când de fapt era viu, a spus că declarațiile celorlalte femei vor fi incluse în dosar. Amintim că medicul ginecolog originar din Călărași a fost audiat de procurori în urmă cu doar câteva zile, iar la final a fost acuzat de tentativă de omor calificat.

ADVERTISEMENT

Magistrații au transmis că anchetează fapte consemnate la data de 24 aprilie 2019. La acea vreme, Robe transmitea mamei că a avut loc un avort spontan în cazul copilului născut prematur.

De asemenea, el a refuzat să-i ofere îngrijiri medicale. În același context, despre medicul care lăsa copiii să moară în Maternitatea Polizu a vorbit și ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Altfel, conform Antena 3 CNN, medicul ginecolog Florian Robe s-a prezentat la maternitate luni dimineața, 10 octombrie. El nu se va ocupa de nașteri, ci doar de verificări și monitorizări.

 

 

 

ADVERTISEMENT